Несъмнено винаги важните събития в живота на всяка дама са придружени с цял куп идеи за прически и промени, свързани с косата.

Но много често под влиянието на емоциите допускаме грешки, въпреки че сме посветили много време, любов и усилия. Кои са основните ни пропуски и как да ги избягваме?

1. Правите дръзка промяна точно преди важния ден

Когато ви предстои важно събитие (като дипломиране, сватба или друг повод), не е желателно да предприемате рискове с косата си. Има вероятност крайният резултат да не ви харесва, което ще повлияе отрицателно на самочувствието ви. Не променяйте цвета си (или поне не драстично) в последния момент, особено ако не сте сигурни какво би се получило. Промените са нещо хубаво, но крайностите не са добро решение. Когато ви предстои важно събитие, комфортът трябва да бъде на първо място сред приоритетите ви.



2. Избягвате фризьорския салон

Когато наистина държите на прическата си и искате да бъдете безупречни, не пестете от професионална помощ. Заложете на семплото и добре стилизираното, вместо на екстравагантна прическа, направена компромисно в домашни условия. Не е необходимо да влагате твърде много средства и време, за да бъдете стилни и красиви. И освен че ще имате прекрасна прическа за повода, тя ще издържи и през следващите дни.

3. Използвате неправилните продукти

Преди да инвестирате средства и време в дадени продукти за коса, е добре да се информирате. Винаги бъдете внимателни, когато избирате шампоана, балсама и маската си. В противен случай ще сте вложили енергия и финанси напразно. Ако сте решили да си купувате нова преса или сешоар, се уверете, че те са наистина качествени и че ще имате полза от тях. Важно - не пропускайте термалната защита! И все пак, ако сте категорични, че ще направите прическата си сами вкъщи, трябва да имате видимост към всеки ъгъл от косата си.



4. Не сресвате косата си достатъчно

В основата на всяка хубава прическа стои грижливо сресаната коса. Никога не го забравяйте, дори когато искате да постигнете ефекта на буйната прическа.

5. Не се къдрите по правилния начин

Красивите небрежни къдрици са прекрасна идея за прическа, която може да бъде направена бързо и без много усилия, но в същото време е коварна, тъй като е възможно да я объркате. Една от основните грешки, които много от нас допускат, когато къдрят косата си, е че правят буклите и вълните в една посока. Важно е къдриците да сочат навън, вместо към лицето ви.