Автор
Woman.bg

Грим гуруто Ивелина Михайлова: Аз съм като червилото - дръзка, спонтанна и силна

Ивелина Михайлова изобщо не е случайно момиче, и понеже е една от дамите, които наистина разбират от грим в България, ние решихме да я попитаме кои са най-важните неща, които едно момиче трябва да знае, когато става въпрос за макиаж. Ето какво ни сподели тя, малко преди поредното шоу на екипа на Bedroom, където красавицата се чувства сякаш удома си.


- Здравей! Ще ни разкажеш ли малко повече за себе си? Кога започна да се занимаваш с грим?


- Здравейте, с най-голямо удоволствие ще ви разкажа как превърнах едно мое хоби в свое призвание. Казвам се Ивелина Михайлова и съм професионален гримьор. Още от ученическите ми години усещах, че гримът е моята истинска страст. Първоначално се занимавах любителски, изпробвах различни техники върху моето лице. Скоро след това приятелките ми започнаха да ме молят да ги гримирам… И така почти неусетно, вече три години, се занимавам професионално с макиаж. Това, обаче, не би било възможно, без подкрепата на моите най-близки хора, които ми вдъхнаха силата, че притежавам качества и талант.

- Ако трябва да опишеш себе си с една “грим” дума, каква ще е тя? Червило, спирала, руж или ...


- Без да се замислям ти отговарям – Червило! Като жена съм дръзка, спонтанна, устойчива ... и силна!



- От години ти си човекът, който се грижи за уникалния грим на момичетата от Bedroom Premium ladies. Кои са най-емоционалните моменти от работата ти?

- Да, така е и съм истински щастлива, че съм част от екипа на Bedroom Premium Club! С тези момичета работата е удоволствие, при това всяка вечер без изключение. Зареждат ме с толкова много позитивна енергия и хубави спомени.

Най-емоционалните моменти са тези, когато приключа с грима и си тръгвам, защото всички момичета винаги ме изпращат с думите: „Благодарим ти!“. Докато това обаче се случи има много, много работа. Само за 3 часа трябва да гримирам над 10 - 12 момичета. Има особено сложни спектакли като „Geisha Gamaes“, “Rock Star”, “Gothic Girl”, “Indian soul”… Te са тематични и доста мащабни. Именно това затруднява много и грима, защото едно е да поставиш лека основа, малко червило и спирала и да кажеш – "Готово!", а друго да направиш професионален и сложен грим за сцена на 12 момичета. Затова донякъде се радвам, че има и шоу спектакли с “beauty” визия и по-кукленски грим като „Ladies Friday“, „Champagne& Diamonds“ и “Beauty dolls”, защото там съм значително облекчена.


Ето, този петък например с задава страхотно парти с вход свободен за жени. Аз лично обожавам тези петъци, защото в Bedroom се събират наистина всички готини жени на София и става страхотен купон. Най-якото е, че мъжете вече започнаха да питат кога ще са Ladies friday партитата и идват с голямо удоволствие.

А и на тези вечери винаги има кого да срещнеш в Bedroom, така че какво по-хубаво от това.

Вжте още за събитието този петък Т У К



- Как трябва да изглежда една жена, за да впечатлява истински според теб?

- Един ярък, запомнящ се поглед, допълнен от умело изпълнен грим, може да подлуди всеки. Очите са онова, което винаги остава в съзнанието. Моята най-голяма сила обаче е “арт” грима. В тази сфера имам най-голямо въображение и мога да покажа 100% от потенциала си. Очаквам всяка година Хелоуин с нетърпение... това определено е моят ден! Обичам да правя нетрадиционни, ексцентрични, хард визии. В този ден всеки грим става единствен и неповторим.

- Кога един грим е прекален според теб?


- Лично аз се водя от едно основно правило. Никога не трябва да се фокусираш върху две области от лицето. Така например, между устните и очите трябва да изберете само едно от тях. Няма как да има повече от един акцент. Всичко трябва да се допълва и хармонира, но да изпъква само една част. И един съвет от мен: Момичета вече не е модерно „контурирането“!


-И за финал, преди да ти благодарим за това интервю - коя е твоята тайна рецепта за сексапил и красота?

- Моята тайна е щастието! Мога да кажа за себе си, че се опитвам да мисля позитивно и се усмихвам постоянно, а какво по-красиво може да има от една усмивка?