Всяка жена обича да изглежда красива и да привлича погледите, където и да отиде. Затова е важно да се научим какъв и колко грим да използваме по различните поводи.

Ето няколко съветa, с които бързо и лесно ще постигнете желания външен вид, накъдето и да сте се запътили.

За кафе с приятелки

Експертите препоръчват да се стремим към невинно момичешко излъчване, когато излизаме с приятелки. Малко руж, червило в розов или телесен нюанс и спирала са достатъчни.

За по-тъмна кожа подходящите тонове руж са шоколадовите, а за по-светла – розовите. Червилото също трябва да е в сходен нюанс.

За да изглеждат очите ни чисти и очертани, всичко, от което се нуждаем, са два пласта спирала на горните мигли.

За уикенд извън града

Най-подходящият нюанс за скулите си можем да определим, когато правим упражнения – цветът, в който се зачервят бузите ни след тренировка, е правилният избор на сенки и руж.

Единственото друго нещо, което ни е необходимо, е удължаващата и разделяща миглите черна спирала.

За парти вечер

Ултимативният грим за вечерта в града е фокусиран върху очите – бронзови и опушени.

Всичко, от което се нуждаем, е бронзови металични сенки, черна очна линия и черна спирала за обем.

Гримът дори не трябва да е нанесен особено прецизно, а съчетан с малко розов руж и червило с телесен цвят, ни гарантира, че ще привлечем вниманието на всеки.

Бъдете смели, цветовете са ваши приятели!

За сутрешния пазар

Като за начало нанасяме овлажняващ крем за лице, който ще накара кожата ни да изглежда свежа. Телесен цвят червило ще стои изключително естествено и подходящо за сутрешна разходка или пазар.

Ако обаче трябва да прикриваме тъмни кръгове около очите, можем да използваме и коректор. Сутрин той се нанася след като вече сме сложили овлажняващия крем, за да прикрием успешно следите от умората.

За работното място

Силно гримирани устни с изчистен очен грим е перфектната комбинация за работното място – тя създава усещането за изтънченост и свежест в сивото време.

Освен това оцветяването на устните не отнема толкова време, колкото цялостният грим по очите. Алено червеното е много модерен цвят, който отива на всяка дама, независимо блондинка или брюнетка, съветват от zdrava.bg

Този нюанс се съчетава много добре с неутрални сенки за очи в същия цвят като кожата и черна спирала (или кафява, ако косата ни е много руса, а лицето – бледо).