Когато първата програма, базирана на математически изчисления, беше използвана в Холивуд, за да се установят идеалните пропорции за лице, единственият човек с максимален резултат бе Грейс Кели.

Но тъй като не всички от нас имат този късмет, най-доброто, което можем да направим е да използваме всичките налични трикове с грим, за да постигнем мечтаните резултати.

Само с някои простички умения и малко практика всеки може да постигне красив, блестящ и безупречен вид.

Първо трябва да познавате формата на лицето си и да знаете какъв грим трябва да прилагате според нея, за да прикриете недостатъците.

Ако искате гримът да подчертае красотата ви, той трябва да пасва на очите, цвета на косата, начинът на живот, характера, но също и на настроението ви.



Не трябва да инвестирате в прекалено много разкрасяващи продукти, а само да си купите основните неща, като обръщате внимание как ги избирате. Тъй като основата е най-важна, що се отнася до грима е повече от необходимо да си изберете най-подходящия фон-дъо-тен.

Изберете два нюанса основа – един, който перфектно се слива с цвета на лицето и един с тон по-тъмен. Стойте далече от твърде тъмни основи, тъй като разликата се набива на очи и е проява на лош вкус.

Ще се нуждаете от голяма четка, гъбички за нанасяне на основата, и ако обикновено нанасяте пудра, отново си купете два нюанса – един, който е с цвета на лицето ви и един по-тъмен.

Преди да започнете истинското гримиране, уверете се, че сте проучили добре формата на лицето си.

Овалната форма е идеална. Ако имате такава, се чувствайте късметлийки, тъй като може да изпробвате всичко що се отнася до грим.

Овалното лице се отличава с ширина, която е равна на половината височина на лицето и с челюст и чело, които имат една и съща широчина.

Кръглото лице се характеризира с по-малко разстояние между челото и брадичката и по-голямо от едната до другата буза.

Кръглото лице има пълни бузи и кръгла брадичка. Дължината му е приблизително равна на ширината. Ако имате такова лице трябва да обръщате повече внимание на това как оформяте веждите си. Опитайте да избягвате прекалено извити такива, тъй като те ще му придадат още по-кръгъл вид.

Това, от което се нуждаете е удължаващ ефект и може да го постигнете, като подчертаете линията на челюстта, слепоочията и скулите. Започнете от меката част на ушите и продължете към брадичката. Тогава нанесете по-светлия фон-дъо тен на останалата част от лицето, като се уверите, че идеално сте преляли двата тона. Нанесете малко руж на бузите и нежно разнесете цвета като започвате от слепоочията в посока надолу.

Очаквайте продължение.