Продължение.

Квадратното лице има една и съща ширина от краищата на челото през бузите и между двете челюсти, силно изразено широко чело и изпъкнала челюст. Първото нещо, което трябва да научите е да поставяте акцент като слагате по-тъмна основа в централната част на челото и брадичката, включително носа и областта около очите.

Започнете с очертанията покрай косата, слепоочията и челюстта във всички ъгли, за да омекотите линиите на лицето. Използвайте по-дискретен грим за бузите, за да избегнете акцент върху формата на лицето. Цветът на ружа ви трябва да е матиран и малко по-тъмен, за да тушира обема на бузите.

Дългото лице има високи кости на бузите, високо чело и добре очертана линия на челюстта. Лицето е по-дълго, отколкото широко.
Най-доброто решение за грим е да се нанася основа на слепоочията, бузите и долната челюст. Нанасяйте по-тъмен фон-дьо-тен на остатъка от лицето. Ружът трябва да се слага като започвате от меката част на ушите към носа. Използвайте и по-тъмни сенки за очи за външните ъгли на очите.



Триъгълното лице се отличава с тясно чело и широка челюст. Това, от което се нуждаете, е да туширате долната част на лицето си. Ако имате изпъкнала брадичка и бузи, нанасяйте основата, която обикновено използвате. Определено трябва да избягвате да подчертавате бузите и брадичката си. Нанасяйте по-тъмна основа на слепоочията и не прекалявайте с грима около очите. Оформяйте веждите си и използвайте балсам за устни или червило в естествени цветове.