Ринопластиката е една от най-често прилаганите пластични операции (ако не броим увеличаването на бюста).

Повечето жени не харесват формата на носа си и биха искали да я променят. Но според гримьорите не е нужно да бързате да лягате под ножа. Къде по-лесно и безопасно е да оформите носа си с помощта на грима!

За да „изваете“ носа си ще ви трябват три телесни тона. Единият с един-два нюанса по-тъмен от цвета на кожата ви. Гримьорите го наричат „Контур“, това е най-тъмният оттенък от трите. Вторият е средно светъл, но отново малко по-тъмен от тона на кожата. А третият, наричан „хайлайтер“ трябва да е по-светъл от естествения цвят на кожата.



Важна подробност – както контурът, така и средният оттенък трябва да са матови, за да се постигне естествен вид. Можете да ползвате средство по ваш избор – кремообразно или прахообразно, фон-дьо-тен и дори сенки за очи, стига да са матови и без блестящи частици.

За днешния ни урок сме използвали специална контурна палитра. Както виждате, тя включва три цвята. За нанасянето им е най-добре да ползвате четчица като тази на снимката – с кръгъл и леко скосен връх. Хайлайтерът може да не е толкова матов, колкото другите два цвята.

Стъпка 1. Нанесете контурния цвят. Започнете линията директно под веждата и я прокарайте вертикално надолу до ноздрите. Ползвайте средноголяма заоблена четка.



Стъпка 2. Оцветете с втория тон крилата на ноздрите.

Стъпка 3. Размийте контурите с кръгла скосена четка. Тя задължително трябва да е чиста. Размийте линиите много старателно, за да не се забелязват границите между цветовете.



Стъпка 4. Нанесете хайлайтер по цялата дължина на носа, започвайки от зоната между веждите. Ако имате много светла кожа, хайлайтерът от стандартната палитра може да не е подходящ за вас. Тогава ще се наложи да си купите отделен продукт.

Стъпка 5. Размийте добре контурите на хайлайтера.

Сравнете носовете на снимките „преди“ и „след“. След коригирането носът е по-прав, с по-отчетлива форма, без удебеляване в средата. Не забравяйте да изсветлите с хайлайтера и вътрешните ъгълчета на очите – така носът ви ще изглежда още по-изтънчен.