Автор
Woman.bg

Гримът им отива: най-красивите звезди на Оскарите

Ярки устни, акварелни нюанси, необичайни аксесоари за коса, обемни къдрици... Церемонията по раздаване на наградите "Оскар" е точното време и място да се покажеш в целия си блясък. Днес събрахме за вас най-впечтляващите beauty образи от 92-ите награди на Академията.

Пенелопе Крус

За безупречния вид на лицето на Пенелопе Крус бе отговорен известният гримьор Хун Ванго. Той детайлно разказа в социалните мрежи как е подготвил кожата на Пенелопе за вечерта. Разкрасителната процедура е започнала с Recnergie Lift Multi-Action маска на Lancôme, след което е нанасъл серум Advance Genifique, овлажняващ крем Renergie Lift Multi-Action SPF 30 и екшън крем за очи.

Как да запазите грима до късно през нощта? Тайната е в овлажняваща тонална основа, матиращa пудра и добър фиксатор.
Hung Vanngo е използвал Renergie Lift Makeup Foundation SPF 27, устойчивата основа Teint Idole Ultra Wear, Highlight Duo Stick и светло розов руж от палитрата Blush Subtil Star, за да матира по блестящ начин лицето на Пенелопе. Подчертал е веждите на актрисата с молив Lancôme Browner и гел Sourcils Styler в нюанс на Brun. За грима на очите експертът е използвал Prime it Boost It Eyeshadow Primer, петцветна палитра Hypnose в нюанс Terre de Sienne, водоустойчива очна линия Le Stylo в нюанси на Bronze Folie и Bruns Frivole и след това е подчертал миглите със спирала Hypnose Drama. На устните на Пенелопе нежно стои крем червило L'Absolu Rouge в нюанс на Coeur De Rubis.
Косата е гладка и изправена.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


Салма Хайек
Високият и обемен кок на Салма Хайек е дело на Дженифър Йепес - един от най-добрите стилисти за коса в Лос Анджелис. Адриана Лима, Джоан Смолс и Джиджи Хадид много често прибягват до нейните услуги. Тя е закрепила косата на актрисата с помощта на сребърна перлена диадема и я е фиксирала със сухо масло Bella Spirit за допълнителен блясък.
Гримьорът Марио Дедиванович е експертът, създал бляскавия грим за звездата, използвайки продукти на Yves Saint Laurent Beauty, допълвайки образа й с розово Rouge Pur Couture The Slim Matte червило в цвят Counter Fuchsia.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 



Скарлет Йохансон

Франки Бойд е авторът на грима на Скарлет Йохансон, използвайки продукти на Jill Stuart. Той е подчертал скулите с бронзант и е добавил сияен акцент към вътрешните ъгли на очите. Фризьорката Джини Чо е избрала за актрисата небрежна, но елегантна прическа с вплетена сребърна пандела в косата.

View post on Instagram
 

Били Айлиш

Били Айлиш остана вярна на неоновия зелен цвят. Косата й бе прибарана с шал Chanel. Ейми Кудо бе отговорна за черния маникюр с камъни (също като последния път на наградите „Грами“ – помните лака с щампа Gucci, нали?).

View post on Instagram
 

Натали Портман

За класическия грим с червило nude и чернa очна линия на Портман е отговорна гримьорката Лиза Стори. Тя е изполвала блестящия прах Diorskin Nude Luminizer Shimmering Glow Powder в цвят Coral Pop, розов руж Dior Skin Nude Illuminizer Rlush, черна спирала Dior Show 090, очна линия Diorshow On Stage Liquid Eyeliner, червило Rouge Dior в нюанс 446 ultra care liquid и блясък Dior Addict Stellar Gloss в цвят 629.
Косата на Натали бе разделена на прав път с леко добавена текстура по дължините..

View post on Instagram
 

Марго Роби

Акцентът в грима на Марго Роби е поставен върху матово червените устни с помощта на червило Chanel. Фризьорът Брайс Скарлет, посланик на израелската марка Moroccanoil, създаде прическа в стила на Златния Холивуд.

View post on Instagram
 

Луси Бойнтън

Актрисата повери създаването на образа си на фризьорката Джени Чо и гримьора Джо Бейкър. Чо украси косата на Люси с перли, а Бейкър направи драматичен грим на очите, подчертавайки долните мигли и украси устните на звездата с червено червило Chanel.

По думите на фризьора, за да бъде една прическа добра, всичко започва от избора на правилните шампоан и балсам. Тя призна, че е сложила малко спрей за обем и специално олио, с които косата на актрисата да изглежда и по-бляскава: „Това ми позволява да получа перфектната текстура за къс боб като нейния“.

View post on Instagram
 

Сидни Суини

Звездата от сериала Euphoria доказа, че кристалите и многоцветните неонови нюанси не са от значение, за да приковете погледите към вас на червения килим. Понякога е достатъчно червило в цвят фуксия (Hot Lips Lipstick в нюанс Carinas Love Carinas Love от Charlotte Tilbury) и котешка очна линия (Pillowtalk Eyeliner също от Charlotte Tilbury). С една дума - гримьорката Мелиса Ернандес се е справила добре.

View post on Instagram
 

Чий образ от церемонията „Оскар-2020“ според вас е най-добрият?