Автор
Woman.bg

Хубавият секс е по-ефикасен от крема против бръчки

Докато валят новини за безславния поход на коронавируса от Азия към Европа, у нас излизат книги на здравна тематика, които са не само полезни, но и прекрасно написани! Една от тях е международният бестселър „Чудото кожа“ на д-р Яел Адлер.



Кожата е с площ почти 2 квадратни метра, тя е нашата антена, огледало на душата, екран, на който се прожектират историите от вътрешния ни свят. Тя е обект на желание, наш граничен слой, изумителен съд, в който пулсира животът ни. Може да се спори кой е най-големият сексуален орган на човека – мозъкът, тъй като фантазира, рисува картини и поражда страстни желания, или кожата, която усещаме, когато се любим, която гледаме със задоволство и която видимо се променя по време на секс…



Защо милването е толкова приятно? Защо изтръпваме от чесането по гърба? Защо дори и леко болезненото драскане или щипване ни прави толкова доволни? Отговорът гласи: кожата ни е преден пост на мозъка. Голяма част от него се намира на втория подземен етаж, дермата. Прослушване, шпиониране, предаване на сведения… – всичко това се случва чрез нервни клетки, нервни влакна и сигнални вещества, градивните елементи на нервната система.

Специално за читателите на Woman подбрахме 10 съвета или предупреждения на д-р Адлер, свързани пряко с кожата, този толкова „общителен“ и мистериозен орган на човешкото тяло, чиито послания трябва да се учим да разчитаме:



- Запомнете, че скъпите ампули с хиалуронова киселина за нанасяне върху кожата, които обещават аnti-аging въздействие, са просто лъскава опаковка. Добри са за козметичната индустрия, лоши – за вашето портмоне, и без какъвто и да е продължителен подмладяващ ефект.

- Печенето в солариума е преднамерена телесна повреда. От дерматологична гледна точка солариумите трябва да бъдат премахнати. Същото се отнася за татуировките – причиняват тежки алергии, рак на кожата, възпаление на очите.



- Сексът разхубавява! Покачващото се ниво на естрогена при жените по време на секс се бори с пъпките, прави косата по-гъста, грижи се за по-гладка кожа. Сексът намалява риска от сърдечен инфаркт и остеопороза, ограничава депресиите.

- Няма абсолютно никаква нужда при всяко взимане на душ да се сапунисва цялото тяло. Достатъчно е да обработим по-интензивно кризисните райони, тоест крака, подмишници, слабини и седалищна гънка. Всички останали места по тялото може да се измият само с вода.

- Използвайте киселинни (не алкални) и синтетично произведени почистващи препарати. За разлика от класическите сапуни, тяхното производство позволява да бъдат „настроени“ на кожно неутралната pH стойност от 5,5.

- По темата „бельо“ може да се каже само едно: твърдо НЕ на фино дамско бельо и боксерки от полиестер. ДА на памучните тъкани...

- Кожата и лигавиците се нуждаят от витамин А, защото той стимулира клетъчния растеж, предпазва от увреждания и подобрява защитната функция на кожата. Достатъчно от медицинска гледна точка количество витамин А ще получите, ако изяждате по един-два моркова на ден.

- Ако страдате от акне, опитайте се да се храните с много зеленчуци, ядки, семена, био риба без вредни вещества и плодове. Избягвайте трансмазнините, бялото брашно, захарта, големи количества мляко. Ще подобрите вида на кожата си в рамките на няколко седмици поне с една степен.

- Токсините от цигарите безчинстват в състава на кожата и поддържащите влакна, които старателно притискат кожата на лицето към черепа, силно се разтягат. Знайте, че бузите на пушачите се отпускат по-бързо, устните увисват, назолабиалната гънка става дълбока и остра.

- Не се вживявайте в ботокса и имплантите! Животът е "животозастрашаващ" и винаги завършва със смърт. Трябва да се научим да се примиряваме с този факт и да се наслаждаваме на живота с всичките истории, които той пише по лицата ни.