Снощи, на бляскава церемония, беше избрана носителката на титлата "Мис България". Тази година 18 претендентки от различни градове на България се включиха в красивата надпревара.

Името на победителката, която се окичи с короната е - Теодора Мудева, която е само на 17 години. След като съобщиха името ѝ тя се разплака на сцената.

По традиция титлата ѝ бе предадена от миналогодишната победителка - Тамара Георгиева, която се появи с впечатляваща рокля, която обаче малко я затрудни с придвижването поради големия обем на тоалета.

Чаровната брюнетка се занимава с танци и на въпрос на водещия - в каква благотворителна кауза би се включила, Теодора отговори, че би подкрепила танцови школи в страната.

Това, което предстои на бургазлийката сега, е участие на международния конкурс "Мис Планет", който след някоко месеца ще се проведе в Тайланд.

На второ място остана 18-годишната Симона Пеловска от Ловеч, а на третото място е представителката от Варна - Михаела Йорданова.

Тази година темата на конкурса "Мис България" беше за - "Красотите на България". Затова и откриването на гала церемонията беше с дефиле на претендентките за "Мис България", които бяха облечени с народни носии.

Последва и тур по бански, а на финала момичетата блеснаха с дизайнерски рокли, дело на Христо Чучев.