Автор
Woman.bg

Искате сияйна кожа след морето? Тичайте за сметана

Най-любимият ни и горещ сезон може да бъде определен като нож с две остриета за красотата ни. Щом слънцето започне да грее щедро, ние бързаме то да целуне кожата ни и копнеем да придобием шоколадов загар. Силните лъчи обаче могат да бъдат както полезни за кожата ни, така и да ни навредят и дори да предизвикат преждевременно стареене. Ето защо трябва да знаем точно как да се възползваме от слънцето и да полагаме правилните грижи за лицето и тялото си след поредната слънчева баня.

Не залагайте единствено на разхлаждащ душ, без да използвате крем след това. Не забравяйте, че след къпане е важно да върнем на кожата си изгубената мазнина. Използвайте и продукти, които са за след излагане на слънце, които ще ви помогнат да подхраните кожата си.



Ако вече имате зад гърба си няколко слънчеви бани, то тогава със сигурност се нуждаете от специален курс на възстановяване. Възможно е да се чувствате отпочинали и свежи, но за кожата ви нещата не стоят така. Тя има спешна нужда от възстановяване.

Представяме ви две чудесни рецепти, които ще накарат лицето ви отново да засияе:

Маска от сметана

Трябва редовно да „глезите“ лицето си с нея, защото тя е добър източник на витамини, мазнини, минерали и животински белтък. Да не пропускаме и факта, че предпазва от така досадното лющене на кожата. А сега вижте как да си я приготвите:

Разбийте добре половин кутийка сладка сметана и разбъркайте внимателно с 1 с.л. пшенични трици. Намажете дебел слой на лицето и оставете маската да подейства за 20 мин. След това я свалете с голямо количество топла вода. Завършете измиването със студена вода, за да затворите порите. Първата седмица след морето можете да приложите тази маска три пъти. През втората и третата седмица я направете по два пъти, а през четвъртата само веднъж.



Лосион от зелен чай

Необходими продукти:

40 мл масло от макадамия

40 мл зехтин

20 г пчелен восък или крем ламе

10 г масло от ший (карите)

5 капки пантенол

40 мл зелен чай

Начин на приготвяне и употреба:


Загрейте маслата, пчелния восък и зехтина до 60 градуса. Излейте сместа в тъмна бутилка и я оставете да изстине напълно. Сварете зеления чай и постепенно го прибавете към маслената смес. Разклатете енергично бутилката и когато лосионът се охлади до 45 градуса, прибавете пантенола и разклатете отново. Нанасяйте сутрин и вечер, като можете да комбинирате с хидратиращ крем за след слънце.

Четете още: Краставицата е сред топ 4 на храните за красива кожа