Автор
Woman.bg

Изкуството да бъдеш маникюристка: Интервю с прекрасната Chelsea

Блестящите и гладки нокти предизвикват възхищение и завист у някои жени. Необходимо е да се грижите за ноктите си, както правите за всяка останала част от тялото си.

Красивите нокти и стилния маникюр са много важна част от женската визия.

Когато се срещаме с нови хора, първо обръщаме внимание на цялостната визия, но не след дълго започваме да разглеждаме детайлите. И полека лека попадаме на ноктите на събеседника си, които се оказват изключително важен детайл, който е добре да бъде поддържан и блестящ.

Дами, не забравяйте ноктите си - те със сигурност не са най-важнотот нещо в живота ви, но на много места те ще говороят вместо вас.

Така че, не пренебрегвайте грижата за ноктите си и се вслушвайте в модните тенденции.



В този ред на мисли се радваме да ви представим една от най-успелите и талантливи маникюристки, с която се свързахме и направихме едно доста интересно интервю. Приятно четене!

Можеш ли накратко да се представиш на нашите читатели: от къде си, на колко години си и какви са първите ти спомени от детството, свързани с лакове за нокти?

Здравейте! Аз съм Челси Баган (Chelsea Bagan) и съм на 24 години. Когато бях малка приятелката на майка ми ме накара да си избера лак за нокти, с който да си лакирам за първи път ноктите. Аз избрах ярко синьо, толкова бях въодушевена и радостна. Страхотен спомен, който никога няма да забравя!



Как така се реши да станеш професионална маникюристка и от кога работиш в този бранш? С какво си се занимавала преди това?


Винаги съм обичала да ходя на маникюрист и винаги са ми харесвали повече по-необичайните и екстравагантни маникюри, затова започнах сама да си ги правя. И така от хоби се превърна в ежедневната ми работа. Преди Trophy Wife съм работила в музикалната сфера и в магазина за мебели на майка ми.



Ръцете много често са подложени на агресивни външни въздействия, как най-добре да се грижим за тях? Какви са твоите ежедневни грижи за ръцете?


Съветвам ви често да използвате масло/олио за кожичките на ноктите и вскяка вечер преди да си легнете да нанасяте по една-две капки. Аз гледам поне вендъж месечно да ходя на маникюрист, който се грижи за кожичките на ноктите ми и за самата нокътна плочка. Освен това винаги нося със себе си пила за нокти, човек никога не знае къде може да се закачи или без да иска счупи нокът.

Кои са най-важните съвети за грижата за ноктите?

В никакъв случай не гризете ноктите си!
Нанасяйте редовно възстановяващо олио за кожичките на ноктите
Не режете сами кожичките около ноктите си
Нека ноктите ви отдъхнат ден-два преди отново да нанасяте на лак за нокти



Какво те накара да започнеш Trophy Wife Nail Art?

Страстта към лаковете за нокти, любовта да експериментирам с нови дизайни и да опитвам нови неща.

Какъв маникюр предлагате в Trophy Wife Nail Art?

Предлагаме всичко: от изчистени и обикновени, до специални и дизайнерски маникюри. На практика при нас всичко е възможно!

Какво те вдъхновява най-много и какво е било най-странното желание за маникюр, което си получавала?

Всичко ме вдъхновява – природата, различни материи, изкуство... Вдъхновението е навсякъде около нас! Най-предизвикателният маникюр, който някога съм правила е печено агне за гръцка коледно парти.



Кои са любимите ти нюанси за сезон пролет-лято?


Всички нюанси на лилавото и бежовото.

Има ли нюанс лак за нокти, подходящ за всеки тип кожа?

Ярките цветове отиват на всякакъв тип кожа. Може би кораловият е идеален за всяка една дама.

Кой е любимият ти маникюр и защо?

Много ми харесва този семпъл, но доста впечатляващ маникюр „tape shapes”:



Сама ли се грижиш за маникюра си?


Да, сама се грижа за маникюра и педикюра си, но тъй като правя ноктите на много дами, не винаги успявам да си ги поддържам в перфектно състояние.

Освен че си маникюристка, ти си издала и първата си книга „The Hand Book” заедно с Anna Ross. Можеш ли да разкажеш повече за нея и какви са бъдещите ти планове.

Книгата съдържа 15 цветни и интересни урока за маникюр, обяснени стъпка по стъпка със снимки как да си ги направите вкъщи. Ще се вдъхновите от идеите, цветовете и снимките като цяло. Отворена съм към нови идеи и нищо чудно да ми хрумне скоро идея и за втора книга.



От момичетата ли си, които обичат да се кипрят, гримират и приготвят с часове пред огледалото?

Да, обичам да пазарувам, да си купувам нови дрехи, но гледам да не прекалявам и да не слагам много грим през деня. Очна линия и червило в телесен цвят са идеални за разходка или среща с приятелки. Нося повече дрехи в тъмни цветове, които обаче комбинирам с ярки аксесоари или цветен маникюр.

Колко лака за нокти притежаваш и всички ли ги ползваш или ги даваш на познати и приятелки?

Имам толкова много, че не съм ги броила. Често се случва да имам няколко лака за нокти с почти еднакви цветове, които тогава раздавам на моите клиенти или приятели.

Според теб най-подходящият маникюр за парти вечер е?

Този с брокат! Изберете лак за нокти и лак със ситен брокат в подобни нюанси, за по-голямо празнично настроение.Декорациите върху ноктите винаги допълват цялостната визия на дамските ръце по уникален начин.



Червен, френски или телесен маникюр?

Телесен!

На коя звезда би искала да направиш маникюра и какъв би бил той?

Определено на Бионсе!!!! Дори не мога да си представя какъв маникюр бих й направила, но със сигурност ще бъде уникален и запомнящ се!



Кои са любимите ти дизайнери в момента (дизайнери, маникюристи и др.)?

Любимите ми австралийски дизайнери са: Kuwaii, Romance was Born, Emma Mulholland, Diaz, а маникюрист - Madeline Poole. Тя е просто гений!

Мотото ти е...?

Винаги давай шанс на нещо!

Много ти благодаря за интервюто! Разберете повече за Челси ето тук:

www.facebook.com/trophywifemanicures

www.trophywifenailart.com

https://twitter.com/#!/TrophyWifeNails