Автор
Woman.bg

Изворът на младостта - една чаша мляко дневно

Вероятно сте чували, че Клеопатра вярвала безрезервно в разкрасителното въздействие на млякото и задължително си взимала вана с магарешко мляко всеки ден. По този начин тя поддържала кожата си мека и сияйна.

Истината е, че тази разкрасителна процедура е актуална и до днес, въпреки че козметиката е напреднала и ни предлага множество продукти. Млякото е може би най-доброто средство да останем млади и красиви. Тайната се крие в една единствена съставка – млечната киселина. Затова днес дерматолозите казват, че една чаша мляко е безценен извор на младостта.



Защо млечната киселина е толкова полезна?

Млечната киселина се съдържа в млякото, в плодовете, зеленчуците и други растения. Тя се разгражда по-бавно в кожата и действа като ексфолиант. Препоръчва се за лечение на акне, тъмни кръгове под очите, петна и бръчки. Млечната киселина не е толкова агресивна, колкото са някои други и е чудесна за чувствителна кожа. Тя спомага за хидратирането на кожата и за образуването на бариерни липиди, а също така и спомага производството на колаген.



Как да я приемаме?

Хубаво е да изпиваме по една чаша прясно мляко всеки ден, за да си набавяме достатъчно количество от млечната киселина. Също така можем да си правим пилинг веднъж или два пъти седмично с млечна киселина. Добре е да използваме и козметични продукти, в които се съдържа млечна киселина.

Четете още: Тайните на руската Рапунцел за дълга коса