Автор
Woman.bg

Как да превърнем косата в „хапче“ за младост

Петък е един от любимите ни дни. Не само защото планираме как най-добре да оползотворим уикенда, но и защото си открадваме едни 5 минутки, в които да прочетем какво ново има да ни каже Цони в рубриката ѝ "Домашни тайни за красотата на косата". Тези от вас, които вече са чели съветите ѝ тук, или са прекрачили прага на Салон за коса и маникюр ONE, който тя отвори преди повече от година, добре знаят, че макар и млада и свенливо усмихната, Цони е истинска фурия! Мастър на ножиците, боите, маските и красивите визии, които будят възхищение и сред двата пола. Цялостна грижа за косата. Това е мотото ѝ, заради което Цони постоянно ходи на обучения – както в България, така и в чужбина. И частица от наученото споделя с нас всеки петък.

След като миналия петък Цони ни показа как да носим дългата си коса – материалът в рубриката ѝ, който се радва на над 7000 прочита, днес Цони вдига летвата още по-високо, разкривайки ни как да се подмладим с прическата.

Вечната младост е мечтата на почти всяка дама, независимо дали е на 20, или на 60 години. Повечето жени се съсредоточават върху пластични операции, лифтинг, медикаменти за отслабване, стегнато дупе и бюст. Това, на което често не се обръща внимание, предимно поради незнание, е, че цветът и формата на косата могат да бъдат едно изключително успешно „хапче“ за младост.

Чукнем ли 40-те косата неминуемо започва да старее, да се появяват все повече бели коси, жизнеността ѝ се губи постепенно, самата ѝ структура се променя. Плътността на косъма, най-вече заради промените в тялото на хормонално ниво, също отслабва. Затова без да губите много време в размишления, пристъпете към промяна на формата и цвета.

Ето и какво имам предвид – промяна не значи драстично подкъсяване на косата. Понякога скъсяване от 10 см е достатъчно, а когато косата има обем и плътност, спокойно може да се избират форми с дължина до раменете на 40, даже и на 50 г. Ако до този момент сте била все с дълга коса, може първоначално да изпитате известен шок, но в последствие ще усетите облекчение, най-вече косата ви, която ще стане по-лека, по-ефирна и по-жизнена.

Ако не сте сигурна какво да предприемете – карето е прическата, с която много трудно ще сбъркате! Опитен фризьор с лекота може да го нагоди по формата и дължина спрямо чертите на лицето.

Бръчки по лицето? Скрийте ги умело с бретон!

Освен на прическата обърнете внимание и на цвета на косата. Ако го направите с 2-3 тона по-светъл, или просто сложете светли кичури, ще омекотите чертите на лицето, а и белите коси ще се забелязват по-малко. Каквото и да решите – направете го с помощта на опитен фризьор.

Четете още: Без повече пърхот! Ето няколко домашни трика