Автор
Ива Петрова

Как да се гримираме като Кейт Мидълтън

По време на посещението си в Полша и Германия през лятото на 2017 г., Кейт Мидълтън порази възхитените си почитатели с коментара, че тя изобщо не е „чак толкова красива“ и че всичко се дължи на грима ѝ. Разбира се, херцогинята скромничи излишно, тъй като не можем да отречем наследствената ѝ природна красота, присъща и на Пипа Мидълтън. Това заявление обаче е добър повод да пробваме върху себе си някои от нейните мейкъп-похвати.

Кожа

Кожата ѝ обикновено изглежда овлажнена и свежа като сутрешна роса, но не е вулгарно лъскава. Преди публични мероприятия, предвиждащи много снимки, гримьорът на Кейт най-вероятно използва фон-дьо-тен без SPF (предпазващият от слънцето филтър ще отразява не само слънчевите лъчи, но и светкавиците на фотографите, от което могат да възникнат неприятни ефекти). Матовият тон на лицето е допълнен от лек контуринг – за разлика от холивудския еталон с акцент на скулите при херцогинята основна зона са слепоочията, което създава илюзията за слабо лице. Впрочем, има и още една тайна, която помага на херцогинята да поддържа идеален цвят на кожата – това е отдавнашният ѝ фаворит, органичното масло от шипки на новозенландската марка за био-козметика Trilogy.



Бузи

Бузите на Кейт обикновено са доста румени. Тонът им е прасковен или студено-розов. Ружът с кремова консистенция помага на херцогинята да подчертае скулите си (ако съдържа и отразяващи светлината частици, това ще придаде меко сияние на лицето). Как да постигнем същия ефект – нанасяме ружа точно над скулата, прокарваме линия от центъра на бузата почти до слепоочията и старателно размазваме. Акцентирайте само на най-изпъкналата част на скулата – така лицето ви ще придобие свеж, отпочинал и леко палав вид.

Парфюм

Ако говорим за аромати, Кейт Мидълтън е голяма почитателка на Jo Malone. Това не ни учудва – парфюмерната продукция на тази марка си е истинска бутилирана елегантност.

Вежди

Веждите на Кейт са достатъчно забележими и без гримиране, тъй като са естествено гъсти и тъмни. За да повторите грима на херцогинята, достатъчно ще е да подчертаете леко веждите си с молив и да ги срешите прецизно.



Очи

Очите са забележим акцент в грима на Кейт. Тя обикновено залага на умерения вариант на smoky eyes в сиви или кафяви нюанси, които контрастират сполучливо със зеления оттенък на очите ѝ. По време на втората бременност на Мидълтън анонимен „приближен“ до нея източник съобщи, че основно „оръжие“ на бъдещата мама са сенките Naked на Urban Decay. Оттогава и досега палитрата от 12 неутрални нюанса е един от най-продаваните козметични продукти – всеки 5 секунди някъде по света се издава поредната касова бележка на стойност 50-55 долара.

В самото начало на кралския си път Кейт беше много привързана към тъмния молив за очи (приблизително по същия начин, както лейди Ди наблягаше на синия молив за очи). Черният контур подчертаваше интензивно както горния, така и долния клепач, включително и вътрешната му част. Много се радваме, че херцогинята е решила да се откаже от този ефектен, но и състаряващ вариант и е заложила на по-деликатния грим.



За да си направите „кралски“ smoky eyes, нанесете подходящ за вас оттенък със средна интензивност на цялата повърхност на горния клепач. Подчертайте с кафяв молив контура по линията на горните мигли и слейте границите с помощта на по-тъмни кафяви сенки. Можете да подчертаете с по-тъмен пигмент линията между клепача и зоната под веждата. Долния клепач подчертайте със сиви или кафяви сенки (най-добре още по-деликатно от Кейт) и нанесете два слоя спирала на горните и долните мигли.

Устни

Никога не сме виждали херцогинята на Кеймбридж с предизвикателно или просто ярко червило (и едва ли някога ще я видим с такова). Тя е почитателка на nude-нюансите с лек блясък. Тази текстура гримьорите я наричат „кадифена“ (velvet). Когато си търсите подходящо червило, огледайте се за такива варианти.

Това, впрочем, позволява на Кейт да се чувства спокойна на официални мероприятия, тъй като няма нужда да се притеснява от размазване на червилото, следи по зъбите или отпечатъци по чашите, от които пие. За да постигнете същия ефект, ползвайте естествен гланц за устни със съвсем лек пигмент.

Четете още: Съветите за красота от кралицата на подиума Линда Еванджелиста