Как да се гримираме за снимка

05 октомври 2009 | 05:01
11626
1
1

Мазни отблясъци по кожата, твърде силна бледност, тесни процепи на очите с очевидни тъмни кръгове под тях...

"Наистина ли изглеждам така?", питат се тревожно жените, гледайки любителските си снимки от семейни тържества или пък паспортните си фотоси.

Ако възнамерявате да посетите събитие, където ще има фотографи, или смятате да си направите нови паспортни снимки, последвайте нашите съвети за гримиране за снимка и непременно ще останете доволни от резултата. Не забравяйте обаче, че тези правила не са приложими за професионална сюжетна фотосесия, за която се иска специален арт-грим.

Как да се гримираме правилно за снимка

* На снимка гримът изглежда по-блед, отколкото на живо. Светлината на светкавицата и студийното осветление "убиват" около 50 % от цвета. Затова за снимка трябва да използвате по-силен грим от този, с който сте свикнали.

* Обърнете особено внимание на цвета на лицето си. Старателно замаскирайте всички недостатъци по кожата си (тъмни кръгове под очите, пъпки, зачервявания и т.н.) с помощта на коректор и нанесете фон-дьо-тен на цялото лице. Ако носите по-открит тоалет - сложете фон-дьо-тен и на врата и зоната на деколтето.

* Ако ушите ви са склонни към зачервяване, не забравяйте да тонирате и тях, иначе ще се открояват на снимката.

* Кожата често блести при снимане със светкавица, затова напудрете щедро лицето си, и то най-добре с прахова пудра, а не с компактна. Праховата ще направи кожата ви по-матова.

* Ако носите открит тоалет, можете да нанесете малко бронзираща пудра с лек блясък в зоната на деколтето и на раменете си. Това ще придаде яркост на кожата ви.

* Гримирайте лицето си така, че да изглежда обемно на снимката. Направете скулите по-тъмни с помощта на тъмна пудра или матова руж с бежово-кафяв оттенък. Акцентирайте на ноздрите и очертайте линията на брадичката, за да се открои ясно на снимката.

* С помощта на тъмна пудра или руж можете визуално да скъсите носа си, затъмнявайки върха му, или пък да стесните лицето си, затъмнявайки бузите.

* Придайте естествена свежест на кожата си с помощта на руж с жив и ярък цвят. Нанася се на предната част на скулите, на изпъкналите части на челото и на слепоочията.

* Обърнете внимание на веждите си. Подчертайте ги със сенки за очи или молив, цветът трябва да е в тон с косата ви или с два тона по-тъмен, ако веждите ви са твърде светли по природа.

* Най-добрата палитра за очите включва естествени цветове - бежово, кафяво, сиво, сиво-виолетово, цвят на шампанско и кремаво, слонова кост. Отбягвайте твърде ярките, твърде тъмните или крещящите цветове, те не изглеждат добре на снимка. Сенките трябва да имат лек сатенен блясък, който ще придаде яркост на очите ви.

* Първо очертайте клепачите си с молив, после трябва леко да го размажете. Този трик няма да позволи на очите ви да се "изгубят" на снимката.

* Нанесете върху линията на молива сенки в неутрален цвят. Подчертайте вътрешните ъгли на очите и зоните под веждите със светли перлени сенки. Непременно размажете контурите на нанесените сенки, иначе те ще се очертаят рязко на снимката заради светкавицата.

* За да изглеждат очите ви по-големи, използвайте мек молив в светъл цвят, за да очертаете вътрешната част на клепача.

* Сложете щедро спирала на миглите си, почти невъзможно е да прекалите с нея, ако става дума за грим за фотосесия. Можете да използвате и изкуствени мигли.

* Непременно очертайте контура на устните си, иначе няма да се откроят добре на снимката. За да изглеждат по-плътни, използвайте светло-бежов молив.

* Изберете червило със свеж оттенък - прасковен, светло-коралов, розово-оранжев или в тон ягода. Отбягвайте твърде тъмните, твърде бледите и неестествено ярките червила.

* Нанесете с четка блестящо овлажняващо червило на устните си. То изглежда най-добре на снимки и скрива пукнатините и бръчиците по устните. В центъра на устните можете да сложите лек акцент с влажен гланц.

Какво трябва да избягвате

* Твърде бледите оттенъци на фон-дьо-тена, пудрата и ружа. Те ще ви направят да изглеждате като вампир.

* Блестяща или перлена пудра - на снимката те ще предизвикат отблясъци като от мазна кожа.

* Черна очна линия. Откроява се твърде рязко на снимка и визуално смалява очите.

* Брокат на устните. Може да даде непредсказуеми резултати на снимката, включително да накара устните ви да "изчезнат".

* Сухи матови червила, които ще ви състарят и ще направят устните ви да изглеждат по-тънки.

* Каквито и да било контрастни комбинации от цветове.

Гримът при различен вид фотография

* При цифровата фотография се засилва розовият цвят, затова е по-добре да използвате фон-дьо-тен и пудра с жълтеникав оттенък. Това ще неутрализира евентуалния ефект на зачервяване.

* Дневната светлина е най-безмилостна, на снимките ще се виждат всичките недостатъци на кожата ви и всичките малки дефекти в грима. Гримирайте се максимално прецизно, маскирайки всички дефекти на кожата с коректор. Използвайте палитра в топли тонове и старателно размийте границите между различните типове грим.

* За вечерни снимки или за черно-бели паспортни снимки е важно да очертаете контурите на лицето си - скулите, носа, челото и брадичката. Очите и веждите трябва ярко да се открояват. Избягвайте червеното червило - ще изглежда черно на снимката.

 

Коментари

1
  29 декември 2010 | 21:58 отговор
 

syperr , mnogo polezna statiq !

 

Добави Коментар