Грижата за кожата около очите изисква значителни познания. Най-вече по отношение на това какъв тип продукт да изберем. Но в днешно време едва ли подобна задача е лесна, предвид впечатляващото продуктово разнообразие.

Нека ви представим една класификация на някои от най-разпространените типове продукти и тяхното действие.


Кремове. Овлажняват и подхранват нежната кожа покрай очите. Борят се с дребните бръчици. Бълзо попиват. За съжаление рядко имат слънцезащитно действие. Обикновено са скъпи. Подходящи са като средство срещу дребните бръчици и бръчките тип “пачи крак”.

Гелове. Отстраняват отоците под очите. Отлично тонизират кожата, но не въздействат пряко върху бръчките. Имат охлаждащ ефект. Отлично средство за подпухнали и уморени очи.



Изсветляващи кремове. Маскират тъмните кръгове под очите, с капиляроукрепващо действие , благодарение на витамин К.

Лифтинг кремове. Изглаждат бръчките, стягат кожата. Бързо попиват и мигновено подмладяват кожата около очите, но не са толкова ефикасни под нанесен грим.

Козметични възглавнички за очи. Успокояват и овлажняват кожата благодарение на веществото, с което са напоени, напр. краставичен екстракт. Имат освежаващо и ободряващо действие. Държат се няколко минути върху очите. Средство за борба с тъмните кръгове и отоците.

Гелообразни маски. Премахват умората, охлаждат кожата и намаляват подпухналостта. Трябва да се държат около 20 минути в хладилник, преди да се поставят.