Автор
Кипра Хубенова

Как да се грижим за мазната кожа на лицето?

Ако имате мазна кожа, със сигурност знаете, че трябва да полагате допълнителни грижи, за да изглежда добре тя.

Но нека бъдем искрени - пояснение като "допълнителни грижи" е прекалено общо. Какво конкретно трябва да правите, за да подобрите състоянието на мазната кожа, може да видите в следващите редове:

Не прекалявайте с почистването

Много дами си мислят, че щом кожата им е мазна, трябва да мият често, за да намалят лъщенето. Това е напълно погрешно. Именно честото почистване или агресивното такова, включващо множество продукти, може да влоши състоянието на кожата. Причината е, че честото миене, ще стимулира кожата ви да произвежда още повече себум.

Не забравяйте хидратацията

Дори и мазната кожа се нуждае от допълнително хидратиране. Това е важно пояснение, което не трябва да забравяте, защото, ако не използвате хидратиращ продукт, кожата ви, дори и мазна, може да започне да се лющи по повърхността.

Но е важен и видът на хидратиращите кремове, които ползвате. Избягвайте вариантите с добавени масла и залагайте на хидратиращи кремове на водна основа, които ще ви предоставят правилната грижа.

"Да" на ексфолирането

Важно е да ексфолирате кожата си поне два пъти седмично. Така не само ще я почистите в дълбочина, но и ще премахнете слоя от мъртви клетки, което значително ще подобри състоянието на лицето ви.

Негово величество Цинкът

Цинкът намалява бактериите, които предизвикват появата на акне и преодтвратява възпалителните процеси по кожата. Също така той има способността да нормализира кожата на клетъчно ниво и редуцира броя на отворените и затворените комедони. Цинкът премахва излишния себум и свива порите. За да се възполваш от предимствата му, съветваме ти да използваш продукти за грижа богати на цинк.