Автор
Woman.bg

Как да се справим с проблемната кожа през есента?

Въпреки че може да звучи странно, особено на фона на всеобщата тъга по наситеното с емоции лято, си признаваме – обичаме есента.

Но какво да не ѝ обичаш, като тя се настанява по ширините ни и като с магическа пръчка преобразява сивата градска действителност и постила килим от червено-златисти листа. Тя обаче пристига не само, за да внесе цвят в ежедневието, но и за да ни прикани да отделим повече време за себе си.



Сега, когато сезонът на недоспиването и партитата до зори е зад гърба ни, е време да се порадваме на домашния уют и следобедите в компанията на хубава книга и чай с мед, джинджифил и лимон в ръка. А също и да се преборим с щетите, които лятото е нанесло на външния ни вид.

Да, колкото и да не ни се иска да го признаем – коктейлите, сладоледите и всички други греховни храни и напитки, които вървят ръка за ръка с топлите месеци от годината, оставят своята следа върху външния ни вид и особено върху кожата ни. Оставят отпечатъка си и малкото часове сън, както и прекомерното излагане на слънце.

Затова е нормално през първия месец от есента състоянието на кожата на лицето рязко да се влоши. Това е съвсем естествено и не бива да ви притеснява – обратимо е. Просто всичко изброено дотук в комбинация с промяната в температурата на околната среда и прехода от топло към студено, който в последно време не е никак плавен по нашите ширини, стресира кожата и е разбираемо тя да отвърне със зачервявания, лющене, прояви на дерматит, а при някои дами дори и с избиване на така омразните комедони.

Но трябва да отбележим, че влошаването на състоянието на кожата може да е причинено не само от температурните амплитуди навън, но и от хормоналните промени, които настъпват в организма ни след летните месеци. Те от своя страна се дължат на много и разнообразни по рода си причини - вече споменатата злоупотреба с алкохол, сладолед и т.н. през топлите дни от годината, а също и покачването на нивата на стреса след края на отпуската. Отвикнали сме от офисната среда, задръстванията и крайните срокове и завръщането към това ежедневие няма как да не ни повлияе стресиращо.

Усещането за стрес принуждава надбъбречните жлези да секретират кортизол, отделят се и още редица хормони, които стимулират мастните жлези да работят по-усилено, което е и причината много дами да посрещат есента с акне или вече съществуващото такова да се задълбочи именно през месеците септември и октомври.



Затова ви подканваме да използвате настоящите дни, за да обърнете внимание на себе си, така че ефикасно да се преборите с проблемната кожа. Истината е, че борбата с нея преминава през успокояването на духа и тялото, защото освободите ли се от стреса и балансирате ли хормоните, ще се отървете и от акнето. Така че посветете всяка възможна минута на себе си. А и както споменахме – есента е тук за това и с усмивка ни призовава да разпуснем в уюта на дома, да се отдадем на СПА процедури, да прекараме неделен следобед с приятелки на по чаша вкусен чай, да си приготвим вкусна закуска с тиква, мед и орехи. Да опитаме Лейди Хармония - висококачествен продукт, съдържащ комплекс от натурални екстракти и микроелементи, предназначен само за жени.

Лейди Хармония е средство, което ще повлияе благоприятно на хормоналния баланс, но ползите му върху организма далеч не спират дотук. Този дар от природата ще заздрави костната плътност, ще пречисти тялото от токсините, нещо така полезно в началото на новия сезон, и освен това ще окаже положително влияние върху косата и ноктите.

(продуктово позициониране)