Как да си изберем подходящ сутиен

12 януари 2016 | 13:46
12940
4
findyourcostume.com, diply.com,justtherightthings.com, wikihow.com
4

Всъщност покупката на сутиен не е много лесна задача, макар на пръв поглед да ни се струва обратното.

Налага се да се съобразим с много фактори! Първо трябва да се спрем на модел, цвят и десен, които харесваме. После да се съобразим с гръдната си обиколка, размера на чашката, модела сутиен, който е подходящ за бюста ни. Дали имаме нужда от "повдигане“ или друг ефект... И често допускаме цял куп грешки. Добрата новина е, че те са напълно поправими. Вижте как:

1. Ако сте избрали неподходящ размер

Това се случва на повечето жени. Някои избират сутиени с твърде голяма гръдна обиколка за сметка на много малка чашка.

Винаги преди да излезете на пазар за сутиени, премерете гръдната си обиколка, за да избегнете неточностите, които по-късно биха ви създали дискомфорт. А що се отнася до размера на чашката - не се страхувайте да пробвате един размер по-голяма (ако досега упорита сте залагали на чашка С, то е време да се видите с чашка D).

2. Не избирайте сутиена си по чашката

Преди всичко подбирайте сутиените си според гръдната обиколка, след това обърнете внимание на чашката.

3. Изхвърлете старите сутиени

Колкото и да се чувствате привързани към сутиен, който сте купили отдавна и все още харесвате, ще трябва да го замените с нов. Сутиените си имат нещо като "срок на годност“, чиято продължителност зависи от това колко често ги носите. В повечето случаи е около една година.

4. Сутиенът не е менгеме

Не закопчавайте сутиена на най-вътрешната кукичка. Отново ви напомняме: ключът е в подходящия размер. Трябва да се чувствате комфортно, закопчавайки сутиена както на най-вътрешната, така и на най-външната кукичка.

5. Закопчалката не бива да се вдига нагоре

Ако закопчалката се вдига нагоре, това е сигнал, че не сте избрали правилния размер.

6. Съобразявайте сутиена с облеклото си

Може би желанието ви е да носите еднотипен модел сутиени, но това не винаги е правилен подход. Обърнете внимание на дрехите, които носите най-често и колко различно ви стоят с отделните модели сутиени. Съобразете се с кройката на тоалетите си и подберете няколко вида сутиени, които да подхождат на всичките ви дрехи.

7. Внимавайте с повдигащите сутиени

Ние дамите обичаме този тип сутиени, но истината е, че не всички имаме нужда от тях. Ако гърдите ви са добре оформени и нямат нужда от повдигане, не залагайте на "wonderbra” сутиените. За съжаление обаче повечето жени не могат да се похвалят със стегнат бюст и имат нужда от сутиен, който ще го повдигне и очертае.

8. Не носете един и същ сутиен два дни по ред

Това не е добре за продължителността на живота на сутиена. Носейки го всеки ден, вие го захабявате бързо и дори променяте формата му.

9. Не използвайте омекотител, когато перете сутиените си

Омекотителят разхлабва ластиците на бельото. По този начин също захабявате сутиените си. Перете ги само с препарат за пране, който не съдържа омекотител и ще им се радвате по-дълго време. 

Коментари

4
  04 август 2017 | 14:34 отговор
 

 
3 sisi
  13 януари 2016 | 13:27 отговор
 

Annabella, имам същия проблем. Намирам понякога на Lisca или Triumph, като на Lisca са на малко по-разумни цени. А Bra Clinic колкото и да се хвалят, че имат всякакви размери, за мен са с много по-ниско качество и нямат разнообразие на модели от търсените от мен размери. Не мога да разбера и каква е тази политика на магазини като H&M, Debenhams и др. да зареждат за България само до D чашка. В редки случай Marks & Spencer може да имат нещо и пак не всеки модел. За мен е наказание вече да си търся сутиен.

 
2 Annabella
  12 януари 2016 | 23:17 отговор
 

сиси - да не говорим че Д,Е и тн почти няма, или ако има то са бабешки стил. .....

 
1 sisi
  12 януари 2016 | 21:05 отговор
 

Правилният размер на сутиен е доста трудна задача, след като на българския пазар много трудно се намира обиколка под 75 за която и да е чашка.

 

Добави Коментар