Автор
Woman.bg

Как да си направите зашеметяващ грим на очите

Въпреки че някои жени не обичат да се гримират, повечето все пак започват деня си именно с това. Случвало ли ви се е уж да правите все същото, но в резултат гримът ту да е сполучлив, ту не? Причината за това е, че нанасяте грима просто по навик, без да обръщате нужното внимание на особеностите на лицето си.

Днес ще говорим по-подробно за грима на очите. Нека погледът ви изглежда зашеметяващо всеки ден! Първо ви предлагаме да погледнете схемата. С пунктир са отбелязани важните линии, на които трябва да обърнете внимание при гримиране.

Запомнихте ли ги? Сега ще ги обсъдим детайлно. На следващата картинка се виждат участъците, на които може да се нанесе грим. Какъв и как – ще прочетете по-долу.



Под веждата

Този участък обикновено се гримира за специални случаи. Например ако си правите грим за сватба или за голям празник. В ежедневието сенките в тази зона ще направят образа ви твърде пренаситен. Ако ви предстои специален случай, нанесете под веждите перлени или матови сенки в светли нюанси (бежово, нежно-розово, сребристо). Тъмните сенки в тази зона ще ви стоят вулгарно.

Горният клепач под гънката

Това е участъкът, на който трябва да нанесете основния цвят сенки. Можете също така да гримирате тази зона с молив. Ако обаче ползвате готова палитра сенки, сложете на клепача под гънката средния нюанс от предложените.

Над гънката на горния клепач

Тук се нанася или най-тъмният нюанс от избраните сенки, или цвят от друг комплект, който да е с един-два тона по-тъмен от основния цвят. Важно е този оттенък да се вижда, не само когато очите са затворени, но и когато са отворени. Именно така ще можете да постигнете нужния ефект.

Външният ъгъл на окото

Тази зона уж е излишно да се гримира, но всъщност тя играе важна роля за цялостния ви образ. Там трябва внимателно да размажете сенки или молив за очи. Цветът трябва да е с един-два тона по-тъмен от основния.

Линията на миглите на горния клепач

Там трябва да нанесете молив за очи или очна линия. Очертайте линията по самите корени на миглите. Ако не искате да подчертавате този контур, можете просто да сложите спирала на миглите.



Вътрешният контур на долния клепач

Втората зона за молив. Важно – ако искате да изглеждате максимално ефектно, използвайте черен цвят, но ако целите единствено да увеличите визуално очите си, ползвайте оттенък, съобразен с тона на кожата ви.

Линията на миглите на долния клепач

Това е чудесна помощна зона! Тук можете да нанесете деликатно светли (но не и бели!) матови сенки. Така визуално ще направите погледа си по-отворен.

Вътрешният ъгъл на окото

Тук идва последният щрих. Във вътрешното ъгълче оставете само леко докосване с перлени сенки. Оттенъкът им задължително трябва да е светъл. Ако просто излизате на разходка, можете да пропуснете тази стъпка.

Идеалният ви грим е готов! Както виждате, има доста зони за нанасяне на сенки, молив и очна линия. Жените по навик често си слагат само един нюанс сенки на горния клепач, очертават го с очна линия, слагат си спирала на миглите и смятат това за достатъчно. Но именно внимателният подход ще ви позволи да направите погледа си неустоим и приковаващ вниманието!