Как да си върнете красотата в трудните дни 2

05 октомври 2009 | 05:39
3357
0
0

Черни кръгове под очите

* Най-ефективен ще бъде коректорът с прасковен или жълт оттенък. Отбягвайте розовите оттенъци.

* Нанесете два слоя коректор с помощта на гъба, така слоят ще е най-плътен. После нанесете върху проблемните места пудра с жълт оттенък.

* Нанесете руж с топъл оттенък на скулите, изпъкналите части на челото и на брадичката. Акцентирайте върху устните си, за да отвлечете вниманието от очите.

Зачервени и уморени очи

* Направете си студен компрес или използвайте "бабини илачи" - пакетчета чай, резенчета краставица или картоф, поставени върху затворените клепачи за около 5-10 минути.

* Използвайте капки за отстраняване на зачервяването в очите, "Визин" например.

* Колкото са по-уморени очите ви, толкова по-лек трябва да е гримът около тях. В краен случай можете да не ги гримирате изобщо и да използвате само руж и наситен на цвят гланц за устни.

* Отбягвайте розовите сенки за очи, те само ще засилят ефекта на зачервяване на очите ви. Използвайте сенки в неутрални сиво-бежови цветове и подчертайте контура на клепача със студен цвят.

* За да намалите визуално ефекта от зачервяването, подчертайте с мек бял или светлосин молив вътрешната страна на клепачите. Бъдете внимателни обаче - това може да раздразни очите ви още повече.

Настинка

* Овлажнявайте редовно кожата си с маски и кремове.

* Прикрийте зачервяванията по кожата с коректор или фон-дьо-тен с жълтеникав оттенък, наблягайки особено на областта около носа.

* Зачервяванията могат да се отстранят частично, ако нанесете "Визин" върху засегнатите участъци. Използвайте това средство само в краен случай.

* Нанесете максимално лек грим, избягвайки каквито и да било ярки цветове или резки контури. Използвайте течни козметични средства, които да се задържат на кожата възможно най-дълго, без да се размазват.

* Нанесете руж само върху скулите, за да не засилвате ефекта на зачервяване. Използвайте водоустойчива спирала и овлажняващи балсами за устни.

 

Още по темата

Коментари

Добави Коментар