Как да си върнете красотата в трудните дни

02 октомври 2009 | 14:22
3189
0
0

Понякога, събуждайки се сутрин и поглеждайки се в огледалото, виждате нещо недотам приятно за очите си.

Тежките нощи, прекомерната употреба на алкохол, настинките или дори една голяма пъпка, украсила лицето ви точно преди важна за вас среща - тези проблеми са познати на всички ни и често ни съсипват настроението още от сутринта. Предлагаме ви няколко полезни съвета за това как да си върнете приятния вид дори и при сериозен проблем.

Бледност и уморен вид след безсънна нощ

* Вземете хладък или контрастен душ, за да ускорите кръвообращението и да се ободрите. Ако нямате време за това - просто си измийте лицето със студена вода.

* Обърнете внимание на кожата на лицето си - направете си овлажняваща маска или поне намажете обилно лицето си с овлажняващ крем и го оставете да попие добре, преди да се гримирате.

* Намажете лицето си с лек фон-дьо-тен или овлажняващ крем с тониращ ефект. Избягвайте тежките и гъсти фон-дьо-тени, те само ще подчертаят спадналия тонус на кожата ви и малките бръчки.

* Не се опитвайте да компенсирате бледността си с ярки цветове на грима. Отбягвайте и студените тонове, които ще подчертаят бледото ви излъчване.

* Използвайте меки и неутрални цветове в топли оттенъци, за да оживите лицето си. Подходящи са например пясъчният оттенък, руж в тон "праскова" и бежово-розов гланц за устни.

* След полагане на грима напръскайте лицето си с минерална вода, тя ще освежи и овлажни кожата ви.

* Възползвайте се от съвета на Коко Шанел - сложете си перлени бижута, които да хвърлят върху лицето ви меки отблясъци и да смекчават визуално тона на кожата.

Подпухнало лице и подути клепачи

* Направете си студен компрес на очите и охлаждаща маска за лице. Можете да натъркате лицето си с кубче лед.

* Гланцът и перленият грим само ще засилят визуално подпухналостта на лицето ви. Използвайте по-матови козметични средства.

* За да прикриете торбичките под очите, покрийте ги с коректор или пудра, които да са с два тона по-тъмни от кожата ви. Отбягвайте по-светлите основи, те визуално ще засилят подпухналостта.

* Нанесете върху горния клепач матови сенки за очи с неутрален цвят (бежови или сиво-кафяви), после подчертайте ръба на клепача с тъмни, но не и черни сенки и накрая нанесете един слой спирала върху миглите на горния клепач.

* Не гримирайте долния клепач - това само ще привлече вниманието към торбичките под очите. Избягвайте и твърде яркия грим на очите. Подчертайте устните си с помощта на сатенено червило или гланц с освежаващ и наситен цвят.

Огромна пъпка

* В никакъв случай не се опитвайте да я изстискате - това никога не води до добър резултат.

* Намажете пъпката с подсушаващ препарат или в краен случай с паста за зъби, тъй като тя има същото действие. Оставете пастата да действа възможно най-дълго, чак до нанасянето на грима.

* За да "замаскирате" пъпката не използвайте пръстите си, а тънка четка или клечка за уши. Те ще ви позволят да нанесете грима по-прецизно.

* Използвайте двустранен зелено-телесен коректор. Първо нанесете върху инфектираната зона зеления цвят, а после телесния.

* Ако не разполагате с такъв коректор, използвайте нормален, съвпадащ по цвят с оттенъка на кожата ви. Само не използвайте по-светъл коректор, така на мястото на пъпката ще остане бледна точка. Нанесете коректора, после тоналната основа и накрая пудрата. Повторете същото, докато пъпката не престане да се вижда.

Коментари

Добави Коментар