Е, момичета. Извънредното положение предизвиква много извънредни фактори, свързани с красотата ни и един от тях е маникюрът. Почти всяка модерна жена, която иска да бъде с перфектни нокти, но и да върши домакинските си задължения едновременно с това, залага на гел-лака и ловките ръце на маникюрист. Но в извънредна ситуация като тази, се налага да се справим сами с ноктите си. Сигруно много от вас вече са отменили часа си в салона за красота и сега пред тях стои сложната задача да махнат израсналия гел-лак у дома. Всъщност, това не е толкова трудно, ето как да го направите: Важно е да спазите някои основни правила и да внимавате да не нараните ноктите. Вижте нашите ценни съвети!



С ацетон. С негова помощ ще можете да отстраните остатъците от лака, но е твърде възможно да нанесете сериозни щети върху ноктите. Избягвайте употребата му.

С помощта на специални продукти – течност за сваляне на гел-лак. О, да, те ще ви свършат чудесна работа. Ако често ви се случва да правите това у дома, купете си. Продават се и са на прилични цени.

С лак за нокти... Всъщност обикновен безцветен лак ще ви помогне донякъде да решите проблема. Нанесете на дебел слой върху ноктите и след това веднага започнете да почиствате със салфетка.

Със спирт и вода. Намокрете памуче със спирт (или водка) и вода в съотношение 1:1. Сложете по малко от памука върху всеки нокът и завийте с фолио. След 15-20 минути отстранете и почистете ноктите. Върши работа, но не е за често ползване, защото уврежда ноктите.
В никакъв случай не използвайте остри инструменти.



Най-добрият вариант обаче е да се сдобиете със специален продукт за отстраняване на гел-лак, хидратиращ или подхранващ крем за ръце и нокти, фолио, памучни тампончета, специална пръчица за отстраняване на лака (дървена).



Почистването се случва в няколко стъпки.

Първо, сложете по малко от почистващия препарат върху тампончетата, след това ги закрепете с помощта на фолио върху ноктите. Изчакайте десет минути и ги махнете. Внимателно почистете останалия лак с пръчицата. Сложете крем, който да подхрани ноктите и ръцете. Грижете се добре за тях, защото те са една от визитните ви картички.