Автор
Woman.bg

Как колагеновите маски се грижат за кожата?

Производителите са се погрижили за съвременните жени и им предлагат колагенови маски, които се използват в домашни условия.

За онези от вас, които не са запознати с действието на колагеновите маски, трябва да отбележим, че те са най-безболезненият, безопасен и лесен вариант, с който можете да замените козметичните корекции със спринцовка.

Маските с добавен колаген подобряват микроциркулацията на кръв в горните слоеве на кожата, активизират обмяната на веществата и овлажняват кожата.

По този начин те изглаждат мимическите бръчки и предпазват от появата на нови.



Ако имате ранички по кожата те ускоряват процеса на заздравяване, предотвратяват образуването на дълбоки белези, опъват и възстановяват кожат след пилинг.

Колагенът се извлича от кожата на животни и риби и се явява основен структурен компонент на съединителната тъкан, сухожилията, връзките хрущялите, кожата, костите, а също и люспите на рибите

В състава на колагеновите маски има и добавени витамини, екстракти от лечебни растения, плодови киселини, хиалуронова киселина, натурални етерични масла или избелващи компоненти.