Автор
Ива Петрова

Какво издава реалната възраст на звездите

Холивудските хубавици правят всичко възможно, за да запазят младостта и красотата си. За всяка една от тях работят куп козметици, диетолози, треньори, гримьори и стилисти. Но опитното око винаги ще намери нещо, което да разкрие реалната възраст на звездите.

Сара Джесика Паркър
Какво издава възрастта ѝ: ръцете.



54-годишната актриса никога не е претендирала за званието на най-прекрасната жена на света. Сара Джесика знае, че има доста специфични черти, благодарение на които всъщност е станала толкова известна. В Холивуд е пълно с класически красавици, но втора като Паркър няма. Не можем да я наречем грозна – тя е чаровна, добре поддържана и много стилна жена, но напоследък започва леко да смъква гарда. Актрисата за разлика от някои свои колежки осъзнава, че на нейната възраст късите поли са неуместни, затова предпочита елегантни костюми с панталон, поли до средата на прасеца и дълги рокли. Но ръцете й все пак издават нейната възраст – отпуснатата кожа, изпъкналите вени и възлестите пръсти ни напомнят, че Кари Брадшоу вече не е първа младост...

Мадона

Какво издава възрастта ѝ: ръцете.



През последните години Мадона се е посветила изцяло на борбата срещу старостта. Попдивата си е наела цял екип треньори, които да измислят за нея упражнения за извайване на идеална фигура. Звездата с почти фанатична настойчивост се опитва да задържи младостта още за малко. Освен това ѝ се налага да е в добра форма, за да изглежда добре до младите си ухажори, които почти могат да ѝ бъдат внуци. Но колкото и време да прекарва Мадона във фитнеса, едно е очевидно – ръцете ѝ все така издават нейната възраст, а от постоянните физически натоварвания вените ѝ са станали още по-изпъкнали.

Дженифър Анистън
Какво издава възрастта ѝ: коленете.



Прекрасната Джени цял живот се бори срещу склонността си към напълняване. Гладуванията, диетите и изтощителните тренировки са се отразили и на здравето ѝ – 50-годишната Анистън така и не е успяла да забременее и да износи дете. Ролята на Рейчъл Грийн от сериала „Приятели“ поначало можела да се падне на друга. Продуцентите сметнали, че актрисата е малко пълничка за образа на героинята си и й поставили условие – ако отслабнеш за месец, те взимаме! Дженифър 30 дена не слизала от велоаргометъра и не слагала в уста почти нищо освен вода с лимон. В крайна сметка получила ролята и си спечелила световна слава и богатство – но не и щастливо майчинство. При това Анистън си запазила навика да се стреми упорито към съвършенството. Дори и на 50 години тя изглежда невероятно млада, без притеснение носи прилепнали рокли, периодично забравя да си сложи сутиен и се чувства уверено с къси поли, демонстрирайки своите стройни и стегнати бедра и... сбръчкани колене! Това е може би единствената част от тялото ѝ, която е по-добре да остане скрита...

Деми Мур
Какво издава възрастта ѝ: коленете.



Деми Мур, изоставена от младия си мъж Аштън Къчър, отчаяно се опита да си възвърне повяхващата красота. Според слуховете Деми е похарчила за „тунинг и рестарт“ почти един милион долара! Актрисата се смятала за дебела, затова постоянно спазвала диети и в даден момент практически се докарала до анорексия. Дъщерите й Румър, Талула и Скаут вдигнали тревога. Те отказали да си говорят с нея, ако тя не дойде на себе си и не спре с опитите си за подмладяване. Този ултиматум подействал на 57-годишната Деми. Тя започнала да се храни нормално, но не могла да се отърве от зависимостта си от пластични операции. Обърнала нужното внимание на лицето, гърдите и врата си, но за коленете забравила.

Мелани Грифит
Какво издава възрастта ѝ: шията.



Мелани можеше да изглежда много по-добре сега, ако не се беше увлякла още на млади години по пластичната хирургия. Бившата съпруга на Антонио Бандерас изгаряла от ревност и била сигурна, че мъжът ѝ се заглежда по млади хубавици. Затова решила да легне под ножа, а след първата операция вече не могла да се спре. За кратко време Грифит успяла буквално да се обезобрази. Пластичните операции само съсипали чертите на лицето ѝ и сякаш дори я състарили допълнително. При това шията на 62-годишната актриса е сбръчкана на хармоника.

Ел Макферсън
Какво издава възрастта ѝ: коленете.



Супермоделът по прякор „Тялото“ заслужава напълно това звание – тя си остава също толкова прекрасна, колкото и на младини. Ел е една от малкото звезди, които умеят да крият възрастта си под елегантни дълги рокли. Дори и тя обаче понякога не издържа и слага къса пола, изкарвайки на показ сбръчканите си колене. И тогава си спомняме, че красивата австралийка е вече на 57 години...

Моника Белучи
Какво издава възрастта ѝ: шията.



Чувствената италианка неведнъж е била обвинявана, че е твърде самонадеяна и уверена в гените си. Нали не се нуждаела от разкрасяващи процедури и козметици, защото и така си била достатъчно хубава? За жалост обаче времето е безмилостно дори и към разкошни диви като Моника. На последните снимки на 55-годишната актриса виждаме отчетливи бръчки и отпусната кожа на шията. Може би все пак е време да изневери на принципите си и да отиде на козметик?

София Вергара
Какво издава възрастта ѝ: подмишниците.



Сексапилната актриса е едва на 47 години, но на вид никой не би ѝ дал повече от 30. Разбира се, София се грижи старателно за кожата си и прави всичко възможно по лицето ѝ да няма нито една бръчица, която да издаде възрастта ѝ. Една подробност обаче явно ѝ убягва. Кожата на подмишниците ѝ ясно показва, че звездата отдавна вече не е младо момиче.

Денис Ричардс
Какво издава възрастта ѝ: подмишниците.



Този възрастов дефект е характерен за жени, които са се подлагали на строги и продължителни диети. Бившата съпруга на скандалния Чарли Шийн винаги се е отличавала със стройна и изящна фигура. С годините обаче 48-годишната Денис започва буквално да се съсухря, а кожата на ръцете и най-вече на подмишниците ѝ е поувиснала.

Виктория Бекъм
Какво издава възрастта ѝ: подмишниците.



Още една жертва на прекомерната стройност – 45-годишната „спайска“. Преди две години цял интернет гръмна с нейна снимка по къса пола, на която се виждаха отпуснати бедра и сбръчкани колене. Вики благоразумно сменила късите поли с дълги и се радвала на живота, докато фотографите и модните критици не започнали да критикуват увисналата кожа по ръцете и подмишниците ѝ.

Пипа Мидълтън
Какво издава възрастта ѝ: торбичките под очите.



Не е за вярване, но въпреки достатъчно младата си възраст, 36-годишната сестра на Кейт Мидълтън също е в нашия списък. На важни мероприятия тя винаги изглежда млада и свежа, но на папарашки снимки виждаме точно обратното. Почти на всички Пипа е с изтощено и отпуснато лице и с торбички под очите. Може би да си сестра на херцогинята на Кеймбридж е твърде уморително?

Ейми Адамс
Какво издава възрастта ѝ: отпуснат контур на лицето.



Този проблем сполита почти всяка жена, ако не си прави редовно масаж на лицето и не ходи на козметик. Много звезди си правят лифтинг или си поставят златни нишки, които да поддържат контура на лицето. 45-годишната Ейми Адамс обаче е привърженичка на естествената красота и не смята да се тунингова.

Четете още: Пъпки и възпаления: носенето на маски в жегата съсипва кожата ни

През декември раздаваме страхотни награди. Как да участвате, вижте тук.