Всички знаем, че пушенето е един от най-лошите навици. Всъщност то вреди на почти всеки орган от тялото ви.

Днес ще погледнем на проблема от малко по-различна страна и ще ви кажем как припалването на цигара влияе на външния ви вид и ще се спрем на вредите, които то нанася на косата ви.

Какви проблеми може да предизвика тютюнопушенето:

- Косата ви мирише – един от най-очевидните негативи на пушенето е, че косата, а и дрехите ви, винаги миришат на цигарен дим

- Косата ви изглежда нездрава – пушенето може да направи кичурите ви крехки и нездраво изглеждащи. Това се дължи на факта, че цигарите стесняват кръвоносните съдове, като по този начин намалява кислородът, който достига до скалпа ви. В крайна сметка става така, че на косата ви започват да й липсват важни хранителни вещества, които не могат да достигнат до нея.

- Косопад – пушенето може да предизвика преждевременно изтъняване на косата ви и дори плешивост в някои случаи. Учените смятат, че това се дължи на факта, че цигарите увреждат фоликулите и по този начин вредят на кръвообращението и производството на хормони в скалпа

- Преждевременно посивяване на косата – това отново се дължи на факта, че токсините в цигарите вредят на фоликулите, освен това щом започне да посивява косата ви може да придобие и неприятен жълтеникав оттенък, който е в резултат от влиянието на катрана и никотина, които се съдържат в цигарите.