Автор
Ева Лъчезарова

Какво представляват серамидите и защо са ви нужни точно сега?

Опитвали сте множество продукти, но усещате че сякаш нещо все не достига на кожата ви, за да бъде здрава, сияйна и хидратирана? Можи би тайната се крие в серамидите!

Серамидите са най-новият хит в грижата за кожата и вероятно са точно това, от което се нуждаете.

Какво представляват серамидите?

По своята същност те са липиди, които са естествена част от нашата кожа. Серамидите защитават кожата от външните влияния на силните слънчеви лъчи, замърсяването и излагането на различни токсини. Те са изключително важни за бариерната функция на кожата, както и за задържането на хидратация в нея. Ако серамидите липсват, е възможно кожата ви да бъде вечно суха, сърбяща и раздразнена.

Дерматолозите наблюдават пряка връзка между ниските нива на серамиди и кожни проблeми като акне, атопия, псориазис и розацея.



На какво се дължат ниските нива на серамиди в кожата?

Слънцето, студеният въздух, замърсяването и честата ексфолиация са част от факторите, които влияят негативно на нивата на серамидите в кожата, но истината е, че подобно на колагена, количеството на серамидите също намалява с напредване на възрастта. Това е и една от причините за изтъняването на кожата и загубата на еластичност.

View post on Instagram
 


Как можете да ги включите в ежедневния си ритуал за красива кожа?

Съвместно с дерматолози CeraVe разработва своята линия от продукти за грижа за кожата със серамиди. Използвайки знанията на специалистите, брандът стига до заключението, че нанасянето на серамиди директно върху кожата спомага за възстановяването на кожната бариера, както и за задържането на хидратацията в нея. Продуктите на CeraVe съдържат комбинация от три изключително важни серамида (серамиди 1,3, 6-II), които са идентични с кожните серамиди, успокояват сухата кожа и увеличават хидратацията в нея. За оптималното действие на продуктите от серията важно значение има и технологията MVE, която осигурява поетапното освобождаване на серамидите и другите активни съставки и продължителното хидратиране и подхранване на кожната бариера.



Ето и три ценни продукта, които ще освежат и хидратират вашата кожа:

CeraVe Хидратиращ лосион - Предназначен е за суха към много суха кожа. Само с едно нанасяне продуктът хидратира кожата и спомага за възстановяването на кожната бариера през целия ден.

CeraVe Хидратиращ крем - Кремът съдържа 3-те важни серамида от специлната формула на CeraVe, а освен това е обогатен и с хиалуронова киселина. Така кожата ви е хидратирана още след първото нанасяне.

CeraVe Възстановяващ крем за ръце - Формулата на крема за ръце на CeraVe е немазна и се абсорбира бързо. Той намалява сухотата на ръцете и заздравява и омекотява кожата. Кремът не съдържа парфюм и е подходящ за чувствителна кожа.

View post on Instagram
 
(в материала има продуктово позициониране)