Имате торбички под очите? Не сте сами. Причините обаче могат да бъдат много и различни.

Сезонните алергии, настинките и инфекциите в синусите могат да бъдат причина за натрупване на течност под очите. Там се намира най-тънкият пласт кожа и лесно се забелязва промяната в потока на течности.

Солената храна, проливането на сълзи, докато гледате филм, малкото количество сън – също могат да предизвикат образуването на торбички под очите.

Водата винаги пътува от области в тялото, където има ниска концентрация на сол, към тъканите, където има повече сол. Този принцип важи независимо дали солта идва от сълзите, или от соевия сос.

Първата крачка към справянето с проблема е откриването на причината. Ако причината е свързана с алергия – трябва да приемате необходимите лекарства. По принцип торбичките рядко са следствие на заболяване, но ако се появяват внезапно и нямате алергии, то трябва да се консултирате с лекар.

Ако проблемът се крие в позицията на тялото при сън – трябва да я промените, съветват от health.bg. Спането на една страна или по гръб предизвика гравитацията и на сутринта се появяват неприятните торбички.

Смяната на позата на сън е трудно, защото тя се превръща в несъзнателен навик, но имайте предвид, че колкото по-рано свикнете с промяната, толкова по-добре, защото с времето торбичките могат да се превърнат в постоянен проблем.

Винаги почиствайте лицето си преди сън, защото гримът дразни очите, което предизвиква натрупване на течности.