Автор
Woman.bg

Какво се случва, когато слънцето целува косите ти

В традиционната си петъчна рубрика "Домашни тайни за красотата на косата" нашата приятелка Цони от Салон за коса и маникюр ONE ще ни сподели за промените, които претърпява косата ни, вследствие на слънчевите лъчи през лятото. Ще ни разкаже какво ѝ причиняват те и как да се справим с последиците.

След като миналия път тя ни показа как да сме още по-привлекателни и неотразими, когато сме на кръстопът в живота си и се нуждаем от вътрешна промяна, то днес Цони ще обърне внимание на ефекта от въздействието на някои външни фактори върху красотата ни.

През лятото излагането на слънце ни докарва изсветляла и често обезцветена коса. Това явление се наблюдава най-вече при естествено светлите коси, които стават на прекрасни златни кичури. Дотук добре, но трябва да се внимава много, защото слънчевите ласки, които правят тялото ни по-привлекателно, водят и до изсушаване на косъма.

За разлика от кожата, която е богата на меланин и потъмнява, то косата е материя, която не може да регенерира. Слънцето много допринася именно за това: то обезцветява дори тъмната коса, прави я суха и чуплива. Затова е много важно да я поддържаме по време на лятото със специални хидратиращи средства, а когато се излагаме на слънце, да я пазим с шапки или продукти с висок UV фактор - използвайте спрейове с кератин или маски, които да запълват увредените части на косъма. Не забравяйте винаги, когато излезете от хлориран басейн или соленото море, да изплакнете косата с чиста вода!

В края на лятото продължавайте да се радвате но погалената от слънцето коса, но се погрижете за нея при фризьора си, който знае най-добре как да върне блясъка и жизнеността ѝ с дълбоко подхранващи продукти.