Автор
Woman.bg

Какво трябва да знаем за изкуствените мигли

Изкуствените мигли се превърнаха в особено актуален акцент при грима. Те вече не се слагат само за специални поводи, а станаха част от ежедневния макиаж на доста жени.

Има няколко вида мигли, които имате възможност да изберете в зависимост от повода, който ви предстои. Ако държите погледът ви да е по-естествен, то тогава изберете по-къси мигли. Те са подходящи за ежедневието ви.

Ако ви се налага да отидете на събитие, то тогава може да изберете по-дълги мигли.

Ако държите да изглеждате по-екстравагантно, също имате възможност – мигли с пера и диаманти.

Ето няколко варианта

Най-лесният начин е поставянето на цяло редче от мигли. То се продава в beauty магазините и може да сложите сами изкуствените мигли в домашна среда. Може да се ползва многократно, но за препоръчване е не повече от 8 - 10 пъти.

Вторият вид мигли са снопчетата, които се закрепват с лепило за естествените мигли. Процедурата в салона отнема от 5 до 10 минути. Ефектът продължава от седмица до месец. Снопчетата се предлагат в три дължини: къси, средни и дълги.

Техниката 3D или т.нар. "руски обем" - не се различава много от техниката косъм по косъм. Това е по-нова техника, а целта е да се постигне ефектът на един по-драматичен поглед. Тук разликата е, че вместо да се залепя един изкуствен косъм към естествения, се прави снопче от поне три (от където идва и наименованието – 3D), много по фини косъмчета и това снопче се прилепя към всяка една естествена мигла. В по-редки случаи дамите избират погледът им да е още по-шеметен и тогава поставят повече от три броя косъмчета, като ефектът се нарича – 4D (четири броя), 5D (пет броя) и т.н. в зависимост от броя на косъмчетата, от които се прави едното снопче. Тази технология се извършва само от специалист в салон. Няма как да направите това сами в домашни условия.

Как да сложите миглите си сами в 5 лесни стъпки:

1. Използвайте пинсета

В момента, в който сложите миглата с нанесено лепило по нея върху клепача си, използвайте пинсета, с помощта на която да закрепите миглата.

2. На помощ - клечки за уши

С тяхна помощ ще може да нанесете тънък слой от лепилото върху изкуствената мигла. След това изчакайте 15-20 секунди и чак тогава залепете върху клепача над вашите собствени мигли.

3. Извивачката за мигли да влезе в действие!

Вместо да слагате спирала, по-добре използвайте извивачка за мигли. По този начин ще извиете и вашите и изкуствените мигли и така погледът ви ще изглежда по-естествен.

4. Молив за очи или очна линия

Може да забележите леко разминаване между вашите мигли и изкуствените. Не изпадайте в паника! В такъв момент бихте могли да използвате молив за очи или очна линия, за да запълните това пространство и да не си личи разликата.

5. Памучен тампон и мицеларна вода

След като свалите изкуствените мигли в никакъв случай не ги измивайте под течаща струя вода. Използвайте памучен тампон и мицеларна вода и изчистете миглите, ако сте нанасяли спирала върху тях. После ги оставете да изсъхнат върху салфетка. Може да използвате един комплект мигли до 5-6 пъти.