Автор
Woman.bg

Калина Митева със силно представяне на "Мис Свят"

Калина Митева, която ни представя на конкурса "Мис Свят" в Китай, вече даде силна заявка и се бори за челните места.

19-годишният модел се отличи със сценичен пърформанс на фона на музика с мотиви от родния фолклор. Калина има умения в народните танци. Тя е носител на голямата награда на фолклорен фестивал в Грузия, пише в. „Монитор“.

Калина впечатли журито и в предизвикателството Head To Head Challenge, в което всички 120 красавици, протягащи ръка към титлата "Мис Свят," трябваше да отговарят на различни въпроси. На нашето момиче се падна тема „Какво научихте от собствената си страна, което бихте искали да предадете като знание и в чужбина?“

Нашата девойка се отличи с кратък и точен отговор, като избра да разкаже, че именно в България се ражда кирилицата. С отговора си тя грабна и най-голям процент от зрителския вот в групата.

Ако запази челната си позиция, българката ще премине във втория кръг на Head To Head Challenge, с което почти сигурно си гарантира място в топ 30 на големия финал на конкурса, който е на 8 декември.

Калина Митева се нарежда на 20-о място по подкрепа на феновете на конкурса, а единствените европейки, които се нареждат преди нея в класацията са "Мис Франция" и "Мис Русия". На първо място пък е екзотичната представителка на Непал.