Когато смяната на цвета е ключ към славата

02 юни 2015 | 12:30
10846
2
2

Прическата е един от най-основните компоненти на привлекателната визия, не просто визитна ти картичка за пред света, разкриваща твоят стил и индивидуалност, но изглежда и билет към успеха.

Оказва се, че промяната в цвета на косата не просто е бил печелившо разкрасително решение за редица красавици, но и техният ключ към славата. За да не бъдем голословни в твърдението си, подбрахме за теб няколко емблематични актриси и певици, които са станали известни, благодарение на това, че са боядисали косата си.

Мерилин Монро


Родена като брюнетката Норма Джийн Мортенсън, тя променя името си на Мерилин Монро и през 1946 година се боядисва руса, а по-късно, вдъхновена от филмовата звезда на 30-те Джин Харол, решава изцяло да заложи на платинените нюанси. Пикантна подробност, която разкрива самата Мерилин – тя боядисва в рус цвят дори и интимната си прическа.

Рита Хейуърт

Тъмночервената коса бе запазената марка на Рита Хайуорт, но оказва се, че колкото й да й отива този огнен цвят, естественият й е съвсем друг.

Испанската красавица се ражда под името Маргарита Кармен Кансино и има гарваново черна коса, докато филмово студио не я посъветва да я боядиса в червено – решение, което й отваря вратите към успеха в Холивуд.

Кристина Хендрикс

Чаровната актриса многократно споделя, че е естествена блондинка, но още от основното училище копнее да е червенокоса, знаейки, че това е нейният цвят.

Хендрикс споделя, че е осъществила мечтата си и е боядисала косата си в огнен червен цвят, когато е била едва на 10 години.

"Спомням си, че почуствах такъв прилив на енергия, когато го направих. Казах си: "Ах, това най-накрая съм аз!" - думи, които съзнавам, че звучат малко странно от устата на дете в началните училищни класове", спомня си Кристина с усмивка на уста.

Не можем да не признаем, че макар и малко да е прибързала с боядисването в толкова ранна възраст, решението да премине в отбора на червенокоските е напълно правилно. Факт е, че Хедрикс привлича сценаристи и продуценти не само с неоспоримия си талант, но и с ефектното излъчване, което й придава пленителната комбинация от бяла кожа, светли очи и огненочервена коса.

Гуен Стефани

Несъмнено със своята светла кожа и платинено руса коса, Гуен Стефани е Мерилин Монро на нашето време, но и тя подобно на иконата на стария Холивуд не е естествена блондинка.

Тя е брюнетка по рождение, но решава да се изруси след тежка раздяла.

"Изрусяването ми беше в много преломен за мен момент. Направих го, точно когато с приятеля ми се бяхме разделили и аз бях "не ме интересува колко ще струва, ще се изруся". Това наистина е периодът, в който всичко се промени, беше време да се започне следващата глава", признава Гуен.

Ема Стоун

Вярвате или не Ема Стоун е естествена блондинка, но самата тя категорично заявява, че винаги се е чувствала по близка до червените нюанси, тъй като майка й е червенокоса. Звездата споделя, че може би и това е причината винаги да е искала да бъде с червен нюанс в косите.

Ема категорично заявява, че червеният цвят коса и е отворил много врати в кариерата й, защото несъмнено е нюанс, вдъхващ на своята притежателка неподръжаем заряд и индивидуалност.

Снимки: marieclaire.com

Коментари

2 Elle
  02 юни 2015 | 20:35 отговор
 

до 1 - и това какво общо има със статията?!

 
1 Малко не на място
  02 юни 2015 | 13:10 отговор
 

Това че съм тих човек не означава, че нямам мнение или че съм слаб характер. Напротив силните хора нямат нужда да изпъкват в цигански свади. Не понасям тези, който не държат на обещанията си. Не мога да запазя добри чувства към този, който един път ме е предал (дори и несъзнателно да е било, това човек, който търси приятелство по интерес, това е „приятелство“ със срок на годност). Мисли си, че не мога да разбера същността му, че не му лепвам етикета на използвач. Кой кого. Замисли се за малко и ще осъзнаеш, че винаги ще си останеш приятел втора ръка, онзи който има много „близки“, но накрая на деня остава сам. Може да нямам 1000 приятели във Феисбук, но имам един, който ти никога няма да имаш. Научих се, че на този свят доверието е най-скъпото ти притежание. Не го давайте на всеки.

 

Добави Коментар