Прическата е един от най-основните компоненти на привлекателната визия, не просто визитна ти картичка за пред света, разкриваща твоят стил и индивидуалност, но изглежда и билет към успеха.

Оказва се, че промяната в цвета на косата не просто е бил печелившо разкрасително решение за редица красавици, но и техният ключ към славата. За да не бъдем голословни в твърдението си, подбрахме за теб няколко емблематични актриси и певици, които са станали известни, благодарение на това, че са боядисали косата си.

Мерилин Монро


Родена като брюнетката Норма Джийн Мортенсън, тя променя името си на Мерилин Монро и през 1946 година се боядисва руса, а по-късно, вдъхновена от филмовата звезда на 30-те Джин Харол, решава изцяло да заложи на платинените нюанси. Пикантна подробност, която разкрива самата Мерилин – тя боядисва в рус цвят дори и интимната си прическа.

Рита Хейуърт

Тъмночервената коса бе запазената марка на Рита Хайуорт, но оказва се, че колкото й да й отива този огнен цвят, естественият й е съвсем друг.

Испанската красавица се ражда под името Маргарита Кармен Кансино и има гарваново черна коса, докато филмово студио не я посъветва да я боядиса в червено – решение, което й отваря вратите към успеха в Холивуд.

Кристина Хендрикс

Чаровната актриса многократно споделя, че е естествена блондинка, но още от основното училище копнее да е червенокоса, знаейки, че това е нейният цвят.

Хендрикс споделя, че е осъществила мечтата си и е боядисала косата си в огнен червен цвят, когато е била едва на 10 години.

"Спомням си, че почуствах такъв прилив на енергия, когато го направих. Казах си: "Ах, това най-накрая съм аз!" - думи, които съзнавам, че звучат малко странно от устата на дете в началните училищни класове", спомня си Кристина с усмивка на уста.

Не можем да не признаем, че макар и малко да е прибързала с боядисването в толкова ранна възраст, решението да премине в отбора на червенокоските е напълно правилно. Факт е, че Хедрикс привлича сценаристи и продуценти не само с неоспоримия си талант, но и с ефектното излъчване, което й придава пленителната комбинация от бяла кожа, светли очи и огненочервена коса.

Гуен Стефани

Несъмнено със своята светла кожа и платинено руса коса, Гуен Стефани е Мерилин Монро на нашето време, но и тя подобно на иконата на стария Холивуд не е естествена блондинка.

Тя е брюнетка по рождение, но решава да се изруси след тежка раздяла.

"Изрусяването ми беше в много преломен за мен момент. Направих го, точно когато с приятеля ми се бяхме разделили и аз бях "не ме интересува колко ще струва, ще се изруся". Това наистина е периодът, в който всичко се промени, беше време да се започне следващата глава", признава Гуен.

Ема Стоун

Вярвате или не Ема Стоун е естествена блондинка, но самата тя категорично заявява, че винаги се е чувствала по близка до червените нюанси, тъй като майка й е червенокоса. Звездата споделя, че може би и това е причината винаги да е искала да бъде с червен нюанс в косите.

Ема категорично заявява, че червеният цвят коса и е отворил много врати в кариерата й, защото несъмнено е нюанс, вдъхващ на своята притежателка неподръжаем заряд и индивидуалност.

Снимки: marieclaire.com