Автор
Веселина Петрова

Косата, за която всяка жена мечтае,... и в която всеки мъж ще се влюби

През "далечната" 2003 г. едно проучване показа, че мъжете смятат дамите с дълга коса за по-секси, защото... дългата коса е признак за здраве и дълголетие. Независимо обаче дали имате дълга или къса коса, тя ще привлече погледите, ако е блестяща и здрава. Но не трябва да забравяме, че "живата" коса се нуждае от постоянни грижи и много любов.

Не можем да спрем хода на годините. Нито можем да променим средата, в която живеем, работим и се забавляваме.

Кожата старее, появяват се бръчки. За съжаление същото се случва и със скалпа, и косата. С годините тя също търпи промени. И въпреки че не можем да ги спрем, със сигурност можем да ги забавим. Ако знаем как.


С годините косата изтънява, появяват се първите бели коси, а оксидативният стрес я прави чуплива и не така лъскава, както би ни се искало да бъде.

Скалпът старее, а това влияе и на състоянието на космените фоликули, защото те приемат хранителни вещества именно чрез него. Космите стават по-податливи на стреса, който факторите на околната среда им оказват.

Изключително важно е как се храните. Научно доказано е, че начинът ни на хранене влияе на качеството на косата и на обема. Наблегнете на продуктите, богати на цинк, калций и желязо. Става въпрос за рибата, бобовите храни, зелените зеленчуци, морковите, яйцата.

Но това не е всичко. Изключително важно е и психичното ви здраве. Затова освен че трябва да включите в менюто си храни, които са добри за състоянието на косъма, трябва да отделите и достатъчно внимание на себе си и да се научите да си почивате пълноценно. Разходките сред природата, чистият въздух или йога заниманията ще ви помогнат много в тази посока.

Важно е също така как и с какво миете косата, как я подхранвате, сушите и сресвате. Избягвайте твърде горещия въздух и, ако е възможно, не използвайте всеки път сешоар. Сресвайте я нежно с гребен с широки зъби. Дори начинът, по който я прибирате, за да не ви пречи, ако е дълга, е от значение. Например, честото връзване на опашка изтощава косъма и го наранява.

Добрата новина е, че можем да забавим промените - с правилен начин на живот и подходящите продукти за грижа.
Разбира се, най-важно е средствата, които използваме, да бъдат качествени и базирани на природни съставки.

Най-добре е да комбинирате шампоан и продукт за грижа - например, шампоан и флуид или серум от една серия, на една марка, съветват специалистите. Така резултатът наистина ще бъде добър.

Отскоро на нашия пазар се предлагат два революционни продукта на марката Revalid срещу изтъняваща и старееща коса - Revalid Anti-Aging шампоан и Anti-Aging флуид.


Благодарение на иновативната активна съставка DN-Age™, екстракт от листата на растението Cassia Alata, известно с лечебните си противовъзпалителни свойства, новата серия на Revalid® Anti-aging, забавя появата на признаците на стареене на косата и скалпа.


В състава на продуктите е включен и екстракт от еделвайс от Швейцарските Алпи – алпийската „звезда по оцеляване“ (расте при екстремни условия на надморска височина до 3000 метра).

Екстрактът защитава косата и скалпа, като стимулира ключови гени и протеини. В естестената си среда алпийската „звезда по оцеляване“ се бори с високи нива на UV лъчение и екстремни температури, което я прави експерт в самозащитата - със силни антиоксидантни, неутрализиращи свободните радикали и ДНК защитни свойства.


Ако закупите продукт на марката Revalid в периода 27 ноември – 17 декември, ще имате невероятния шанс да спечелите СПА уикенд за двама, ваучер за преживяване по избор на стойност 150 лева или пакет с изненади от Revalid – “A star Star is Bborn”. За целта просто трябва да просто регистрирате касовата бележка. Повече за играта можете да научите тук.

(в материала има продуктово позициониране)