В днешно време има толкова много забавни тенденции за ноктите, че ни се иска да изпробваме всички! В този урок ще ви покажем как да си направите идеално полиран, естествен маникюр, който изглежда прекрасно и позволява на ноктите ви да дишат.

Стъпка 1: Винаги почиствайте инструментите си преди да започнете!

Стъпка 2: Преди да оформите ноктите с пила ги оставете добре да изсъхнат. Оформянето на нокти, когато са мокри може да доведе до цепене или лющене. Това правило важи и за рязането на ноктите с ножичка или нокторезачка.

Стъпка 3: Накиснете ноктите си в купа с топла вода. Добавете малко сол за вана или английска сол, за да ги омекоти или добавете течен сапун за почистване. Друг вариант е да добавите малко масло от лайка, което ще успокои и овлажни ръцете.

Стъпка 4: Нанесете пяна или гел за почистване на кожички. С него лесно ще омекотите и премахнете кутикулите по нокътя.

Стъпка 5: Използвайте метален инструмент за избутване на кожичк. Натискайте леко и не бъдете твърде агресивни.

Стъпка 6: Ако не разполагате с подходящ инструмент, можете да натиснете кутикула с ръката си, използвайки кърпа.

Дори да сте изпълнили стъпка 5, почистването с къпа е стъпка, която не бива да пропускате. Хавлията нежно масажира и отстранява излишната мъртва тъкан по ноктите ви.

Стъпка 7: Ако вече имате опит, можете много внимателно да отрежете епидермиса със специална ножичка. Ако искате да го направите сами у дома, бъдете много внимателни! За да сте сигурни, че няма да се нараните, просто не натискайте силно при изрязването на кожичките. Бъдете прецизни.

Стъпка 8: За последната стъпка ви е необходима полираща пила с няколко степени. Полирайте ноктите с всички степени на пилата, докато получите огледален блясък.

След като изпълните тези стъпки ще имате красив и нежен естествен маникюр. Припомняме ви, че правилното изрязване на ноктите и кожичките, както и стерилизацията на инструментите е изключително важно за вашето здраве! Не подценявайте рисковете от инфекции, които могат да се получат при една такава, съвсем обикновенна процедура.

Четете още: Маникюр според зодията – I част