Казват, че всяка жена се разхубавява по време на бременност. А дали е вярно? Един съвет от нас – не се доверявайте изцяло на това твърдение, а дайте и нещо от себе си, за да поддържате красотата, докато сте бременна.

Много майки погрешно се занемаряват в този период, разчитайки на естественото си излъчване. Само че покрай промяната в хормоните ви, покрай отеклите крака, подутия корем, новопоявилите се пъпчици и загрубялата ви кожа, малко или много красотата избледнява. Затова, ако видите бременна майка в седмия месец, която да изглежда страхотно, бъдете сигурни, че е положила усилия за това. Дамата най-вероятно се гримира.

Няма нищо лошо в малко грим по време на бременност. Специалистите съветват да се акцентира на очите, тъй като може би единствено те не се изменят в този период. Слагайте повече спирала и по-малко фон дьо тен.

Важно е да знаете, че начинът на гримиране трябва да се променя на всеки три месеца от бременността. Така например в началото на първото тримесечие трябва да се съобразите с първоначалните стрес и умора.

Гримирайте се по-малко, за да избегнете токсикозата. Освен това, ако ходите и на работа, събуждането ще ви е трудно сутрин, затова за грим отделяйте не повече от 5 мин.



В следващите месеци може те добавите и лек руж, но избягвайте моливите за очи и устни.

И накрая. Това, че сте бременна, не значи, че не сте съвременна. Или иначе казано, не забравяйте да бъдете в крак с модата по време на вашата бременност и да се разкрасявате.