Силна очна линия, гъсти мигли, безцветни устни, прилежни прически и Туиги – неслучайно наричат 60-те години на миналия век Суинг десетилетие.

Модата и красотата винаги са били обсебени от миналото, особено от онези палави, съблазнителни и женствени силуети от 60-те, в чест на които дизайнери от цял свят създават своите колекции за 2012.

Минималистичният класицизъм днес ни се сервира с нов, модерен жест.

Мери Куант, Джаки Кенеди и Джейн Биркин са само част от имената, повели света по нова пътека на модата и красотата.



По тяхно време въпросът с грима и стила е стоял по малко по-различен начин. Съществувал е закон гримът да се съчетава с роклята, косата да се къдри по определен начин и винаги да се носи черна очна линия.

Всички британки асоциирали себе си с онази характерна визия на модела Тиуги, макар той да е напълно неприложим, дори комичен за ежедневието.



Един лондонски козметичен магазин се посветил на красотата на англичанките. Появява се марката гримове Rimmel London, която налага визия, позната и до днес като London Look.

„Туиги беше в Англия. Така че всичко, произлязло от Rimmel беше свързано с Англия. Марката проговори на езика на красотата първо с британките и след това с останалия свят. Нямаше значение каква мода диктуваше Rimmel, всички сляпо я следваха”, казва Лорън Браун, гримьор към Rimmel.

И така, гримът през 60-те години е посветен на тъмните, изразителни очи и матираните устни. Всичко е черно и бяло, цветният грим е рядкост. Веждите са тънки и изписани.

Лондон през очите на 21-ви век

Традицията на класическия London Look продължава с някои изменения, представени най-убедително от британския лейбъл Burberry.