Автор
Woman.bg

Лукът - еликсирът за младост, от който се нуждаете

Не всеки изгаря от любов към лука – този така специфичен зеленчук.

Но бързаме да заявим, че ако сте от тези, които не го долюбват и не отделят място за него на трапезата си, правите голяма грешка.

И четейки това, сега си мислите – да, да, знаем, че е много полезен. Не, не визирахме положителното му влияние върху имунната система и здравето на човек, а върху разкрасителния му ефект.

Точно така – лукът е мощно разкрасително средство. И сокът на този зеленчук е същински елексир за младост и освен това е враг номер 1 на мазнините.

Научете повече по темата в следващите редове:

Може и да не знаете, но лукът е богат на цинк. Поради това той ще подмлади кожата и ще възвърне нейната еластичност.

Ако не просто го включите в менюто си, а го използвате като съставка в домашната си маска за лице, ефектът от употребата му ще е още по-голям.

Лукът е богат и на аскорбинова киселина, йод, фитонциди и флавоноида кверцетин, поради което той активира премахва фините бръчици, спомага за регенерирането на кожата и освен това се бори с петната по нея, изравнявайки тена.



Маска с лук за подхранване на суха кожа

Лесно е. Изпечете две глави лук. Настържете ги наситно и добавате две лъжица мед към тях. Нанесете кашата с лук върху лицето си.

Изчакайте първия слой да изсъхне и нанесете още един. Това ще ви отнеме около 40 минути, но си заслужава.

След това измийте лицето с топла вода и намажете кожата с кефир. Той ще я успокои и освен това ще неутрализира миризмата.

Маска за премахване на пигментни петна

Ако кожата ви е суха, смесете равни количества сок от лук с мед. Нанесете маската върху лицето си, оставете я да престои 20 минути, след което я отмийте с мокра кърпа.

Ако кожата ви е мазна и имате пигментни петна, от които искате да се отървете, смесете равни количества сок от лук и оцет. Напоете салфетка със сместа и след това я поставете върху лицето си за половин час. Повторяйте процедурата всеки ден, докато не се отървете от петната.

Маска с лук против бръчки

Сварете една глава лук заедно с обелките. След това пресовайте размекнатата глава лук и я смесете със сметана.

Получената смес е истински враг на бръчките. Убедете се сами, като я нанесете върху кожата на лицето и я оставите да престои 20 минути. След това я отмийте с хладка вода.

Резултатите няма да закъснеят.