Наскоро ви споделихме една прекрасна новина от блог сферата, а именно, че очарователната Блейк Лайвли пусна свое интернет кътче на име Preserve.us.

Бременната актриса твърди, че блогът е нейна сбъдната мечта, тъй като винаги е обичала да пише, снима и подарява на хората моменти от личния си живот, както и много съвети от личния ѝ запас и този на най-близките ѝ приятели (които в много случаи са гримьори, козметици, стилисти, фотографи и кулинари). Определено има какво да прочетем и разгледаме в Preserve!

Четете още: Официално: Блейк Лайвли е бременна!

А сега и една рецепта за домашна маска за лице, създадена от Меган Поршън, консултантът за грижа за кожата на Блейк, в която съставките са напълно натурални и достъпни за всяка от нас.

Маската е с подхранващ и омекотяващ ефект и кожата ви има нужда от нея на прага на най-студените дни от годината. В нея се съдържат множество антиоксиданти и Витамин С, които обновяват клетките и придават на кожата по-свеж и красив вид.

Четете още: Козметична процедура за... дупе

За да приготвите доматената маска за лице ви трябват малка купичка, шпатула за разбъркване, кухненски робот (малък чопър също върши чудесна работа) и чиста хавлия.

Съставки:

1 голям добре узрял домат (с лъжичка издълбайте вътрешността на домата и я изсипете в кухненския робот)
1 връзка магданоз (измийте го добре, накъсайте го на едро и го сложете в кухненския робот при домата)
1 пълна супена лъжица пълномаслено кисело мляко

Смелете на паста магданоза и домата. Изсипете готовата смес в купичката, добавете киселото мляко и с помощта на шпатулката разбъркайте добре.

Нанесете маската върху лицето, избягвайки зоната около очите и устата.

Оставете маската да подейства в рамките на 15 минути. Изплакнете с хладка вода и леко подсушете лицето с чиста, мека кърпа.

Четете още: 4 есенни маски за лице