Все бързаме за някъде, все сме под пара... Такъв е ритъмът на живот в големия град.

Затова рядко намираме време да си направим сложни домашно приготвени средства за поддържане на лицето, дори ако са много ефективни. Това обаче не е повод да се откажете от натуралните разкрасяващи продукти, нали? Ползвайте нашите прости рецепти за маски от един продукт – без броене на лъжички, без мерене, без загуба на време!

* Мед. Напоете памучен тампон в топла вода и го използвайте за нанасянето на натурален мед на суха кожа (може предварително да си направите разпарка на лицето). Оставете маската да действа 15-20 минути. Измийте с топла, а после и със студена вода, която да свие порите. Преди изплакването със студена вода е добре да се подсушите, за да бъде ефектът най-силен.

* Яйчен жълтък. Нанесете го на лицето и шията си и го оставете за 30 минути. После измийте с хладка вода.

* Яйчен белтък. Разбийте го на пяна и го нанесете на лицето си. Изчакайте да изсъхне, след което измийте с топла вода.

* Грозде. Тази подмладяваща процедура се извършва просто – разрежете зърна грозде на две и намажете с тях лицето си.

* Банан. Размачкайте го с вилица и го нанесете на лицето. Измийте след 15-30 минути с топла вода.

* Кисело мляко. Ползвайте натурално, без добавки и консерванти. Нанесете го на лицето 15-20 минути след почистване на кожата. Оставете да изсъхне, после измийте.

* Ябълков оцет. Разтворете ябълков оцет във вода в съотношение 1 към 2 и нанесете сместа на лицето си с памучен тампон. Течността може да се ползва като тоник след измиване всеки ден, сутрин и вечер.

* Зехтин. Нанесете го на устните си преди лягане – ще забравите за напуканите устни. Ако пък го нанесете на цялото лице, сухата кожа ще се овлажни.

* Авокадо. Размачкайте го на пюре и го нанесете на лицето си. Оставете да действа 10 минути, после измийте.

* Сода бикарбонат. Ползвайте я като скраб, добавена към обичайния ви сапун/гел за лице.

* Мляко. Нанесете го на лицето си с памучен тампон. Когато започне да изсъхва, измийте с топла вода. Кожата ви ще стане мека и нежна.

* Сок от домат, лимон или ябълка. Придават сияние на кожата – просто нанесете сока на кожата и оставете да действа 10 минути. Не засягайте областта около очите! След измиване можете да нанесете овлажняващ крем.

* Сок от моркови. Можете да ползвате прясно изстискан сок или прясно срязани кръгчета морков. Нанесете сока на кожата и просто оставете да изсъхне. Маската има подхранващ, освежаващ и свиващ порите ефект.