Мръсната тайна на грима

14 октомври 2009 | 14:53
8096
5
5

Ако не почиствате редовно апликаторите на грим, вероятно се “разкрасявате” с бактерии.

А фактът, че 70% от жените добавят бактерии към сутрешния режим за разкрасяване, не бива да ви успокоява. Подгответе се да преосмислите начина, по който използвате гримовете.

Лошата хигиена на козметичните ви продукти може да ви докара лесно херпес на устните или очите.
Спиралите за мигли, четките за руж, червилата – всички тези продукти, които използвате ежедневно, имат способността да привличат огромни количества бактерии. Ако не ги почиствате редовно, просто се излагате доброволно на риск от инфекции – ден след ден.

Как се случва това

Правилото е следното – бактериите от въздуха попадат на лицето ви и когато поставяте грима си, заразявате четката си. После слагате четката в продукта, за да си вземете още и така го заразявате.

Продуктите, които са на основата на вода – течен руж, течно червило, спирала и фон дьо тен са като инкубатори за бактерии и гъби. ДДерматолози препоръчват четките да се измиват с топла вода и сапун всяка седмица. За да се избегне разпространяване на акнето по кожата, те предлагат гримът да се нанася с тампони или други апликатори за еднократна употреба.

Ако субстанцията на червилото се е променила и то е започнало да мирише “интересно” – изхвърлете го, съветват специалистите. Те също препоръчват да сменяте спиралата си за мигли на всеки два месеца.

Сухите, прахообразни сенки за очи, обаче, могат да се ползват с години. Ако използвате течни, съветът е да се маха горния слой, а опаковката да се избърсва със спирт.Ако имате навик да изпробвате тестери в магазините за козметика – откажете се от него незабавно. Проучване на тестери в Америка е показало, че те са заразени с много и най-различни бактерии – от стафилококови до Е. Coli (бактерията във фекалиите, която се предава от неизмити ръце). Две-годишното проучване на тестерите на 20 различни компании е показало, че от 67 до 100% от тях са заразени.

Източник: tiabg.com

Коментари

5 best link build
  16 октомври 2013 | 06:50 отговор
 

iTUNIz Major thankies for the blog post.Thanks Again. Really Great.

 
4 seo service
  27 май 2013 | 17:24 отговор
 

Mi8ZaQ Major thankies for the post.Really looking forward to read more. Much obliged.

 
3 good seo
  25 май 2013 | 17:34 отговор
 

CZWZX2 I really like and appreciate your blog.Thanks Again. Really Great.

 
2 generic clomid
  28 февруари 2013 | 17:52 отговор
 

LfQSea Im grateful for the blog. Cool.

 
1 Bristol Airport Hotels
  20 април 2012 | 09:22 отговор
 

LSQNWV Very good article post.Thanks Again. Want more.

 

Добави Коментар