Най-честите грешки в маникюра

08 февруари 2011 | 10:00
31005
8
8

Ноктите са визитната картичка на жената. Точно затова повечето представителки на нежния пол се стараят да поддържат ноктите си в най-добрия им вид.

Маникюрът е най-бързият начин да направите ноктите си красиви, в него няма нищо сложно. Но правейки маникюра си много хора допускат грешки. Какво трябва да избегнете?

Грешка в маникюра №1 – пилене на ноктите в различни посоки

Много жени знаят, че пиличката за нокти не може да се ползва като бичкия, но за да спестят време продължават да го правят. Този “метод” на изпилване отслабва структурата на нокътя, тъй като образува микропукнатини на върха.

Как се пили? Дръжте пиличката под ъгъл спрямо нокътя. Движете я от левия край към центъра и от десния край към центъра. За най-надеждна и стабилна форма на нокътя се смята квадратната.

Грешка в маникюра №2 – ползване на лакочистител със съдържание на ацетон

Ацетоновите лакочистители са евтини, разбира се. Но влияят ужасно на състоянието на нокътя.

Как се почиства лакът правилно? Избирайки лакочистител, обърнете внимание на онези, които не съдържат ацетон и включват в състава си витамини и натурални екстракти.Грешка в маникюра №3 – пренебрегване на кутикулата

Маникюрът с необработена кутикула ще изглежда недовършен и немарлив. Освен това без почистване на кожните ципи ноктите могат да станат доста груби.

Как се подготвя нокътят? Взимайки душ или вана не забравяйте да избутате омекналата кутикула с помощта на специална пръчица.

Грешка в маникюра №4 – рязане на кутикулата

Кутикулата е естествената защита на нокътя от различни бактерии. Ако я отрежете, можете да се нараните и да допуснете проникването на редица микроби и бактерии.

Как се обработва кутикулата? Накиснете ръцете си във вода за известно време, за да омекне кутикулата. После я избутайте със специална пръчица. Излишните кожни наслоявания могат да се оберат с предвиден за целта инструмент.

Грешка в маникюра №5 – пренебрегване на основата за лак

Лакът има свойството да изсушава нокътя. Тъмните лакове пък оставят част от пигмента си в нокътя и му придават жълтеникав цвят.

Как се лакира? Не забравяйте да нанасяте специален лак за основа. Той ще защити ноктите ви и ще изравни повърхността им.Грешка в маникюра №6 – оставяне на лака твърде задълго

Запомнете две “не”-та:

* не слагайте твърде много слоеве лак
* не оставяйте лака на ноктите, след като е започнал да се лющи, защото той се отлюспва заедно с части от самия нокът!

Как се поддържа? Отстранявайте задължително лака поне на петия ден.

Грешка в маникюра №7 – нанасяне на лак с изтекъл срок на годност или на лак, произведен преди 2007 г.

Повечето от тези лакове съдържат дибутилфилат (dibutyl phthalate), който е много вреден за организма, особено за бременни жени.

Как се избира лак? Прочетете списъка на съставките на лака. Някои известни фирми не добавят дибутилфилат в лаковете си.

Както виждате, няма нищо сложно в това да поддържате ноктите си красиви и в домашни условия!

Още по темата

Коментари

8 deadly
  11 юли 2011 | 09:58 отговор
 

хахах ех тези лакочистители все едно ще ги изкарат, че можеш си го мажеш по лицето, с витамини хахаха. Я да се връщате в реалността.

 
7 WTF
  08 юли 2011 | 16:45 отговор
 

"навпредвид" хахахахахаха :D изподнадвпредвид ?

 
6 Cora Schumacher
  13 февруари 2011 | 20:57 отговор
 

искам само да кажа на госпожица Албена, че за първи път виждам такава дума като ''навпредвид'' - в действителност думата си е само предвид, самата тя в себе си съдържа достатъчния корен ''пред'', всякакви други видоизменения са грешки.Извинявам се предварително за поправката, но това ме срази. А за кожичките, аз самата не мога без да ги изрежа. Струва ми се, че с избутване не се получава достатъчно добре от естетическа гледна точка, което пък най-вероятно се дължи или на това, че не го правя правилно, или както всяко друго нещо и пръстите са строго индивидуални и не при всеки човек се получава добър и красив резултат.

 
5 nadin masur
  09 февруари 2011 | 07:58 отговор
 

 
4 Albena
  08 февруари 2011 | 16:07 отговор
 

Статията ми харесва много и ста абсолютно прави за всичко написано. Поздравления. Но искам да кажа на Ема - " А относно статията т'ва киснене с вода за избутване на кожичките е супер демоде", че този метод НЕ Е МОДЕ или ДЕМОДЕ, това е свързано с функцията на кожната гънка, която след накисването във водата се ОТВАРЯ, за да може спокойно без допълнителен натиск и съответнно нарушаване цялостта на кожната гъднка да успеем да почистим кутикула. Вие говорите за препаратите "anti cuticule" - което само по себе си означава почистване, премахване, отстраняване и т.н. на КУТИКУЛА, а не на КОЖНАТА ГЪНКА. Извинявам се но има огромна разлика между двете. И както е написано след баня или накисване с вода - се има навпредвид точно това. ИИ последно след като продават тези нови препароти за които Ема говори то тогава защо се продават и препарати като: таблетки за вода за маникюр, соли за вада за маникюр и други подобни ,които се слагали във водата?

 
3
  08 февруари 2011 | 11:51 отговор
 

Съгласна съм че има и по нови методи за почистване на кожичките. От друга страна има съвети много полезни за ноктите.

 
2 ема
  08 февруари 2011 | 10:47 отговор
 

Е и за дългите червени нокти си има време и място. Вярно, че за всеки ден не стават, но и те са си класика, почти като френския. А относно статията т'ва киснене с вода за избутване на кожичките е супер демоде. Има си специални препарати "anti cuticule", които се продават и по магазините и с тях си става все едно си седяла 1 час при маникюристката.

 
1 копче
  08 февруари 2011 | 10:28 отговор
 

Не е за вярване как преди съм допускала всички грешки накуп,но поне сега се осъзнах и се отказах от курвенските дълги и червени нокти

 

Добави Коментар