Автор
Ива Петрова

Най-хубавите жени с ледена красота в света

Всяка една от тях сякаш е приказна Снежна кралица, внедрила се „инкогнито“ в реалния свят. Ледената красота на някои звезди блесва в най-добрата си светлина на екрана.

Амбър Валета


На 9 февруари Амбър стана на 46 години. Зеленооката блондинка, чиято красота не помръква с годините, продължава да вълнува сърцата на хиляди фенове. Напоследък обаче тя предпочита да се занимава с мода, вместо да участва във филми. Трябва да признаем, че и на подиума тази красавица със студен поглед има не по-малък успех. Синът й Одън впрочем също често се появява на кориците на лъскавите списания.

Амбър вероятно не съжалява изобщо за избора, който е направила на младини. Дъщерята на португалски емигранти поначало смятала да стане социолог. Майка й обаче настояла Амбър да постъпи в школа за модели. Така ефектното и красиво момиче си отворило пътя към света на модата, откъдето по-късно успешно се прехвърлило към Холивуд. Достатъчно ще е да си припомним първата роля на Амбър в „Прозрачно минало“.

Кристен Стюарт


Всички смятали актрисата за невзрачна и лишена от сексапил, докато Кристен не се показала в съвсем ново амплоа в скандалния филм „По пътя“. „Леденото момиче“ за секунди се превърнало в чувствена и страстна красавица. Кристен е израсла в семейство на кинаджии, които винаги изненадвали околните с необичайното си поведение. Бъдещата звезда на „Здрач“ останала вярна на семейната традиция. Кристен направила дебюта си като актриса в комедийния сериал „Тринадесетата година“. Честолюбивото момиче се запалило по работата в киното и проявило воля и упорство, за да пробие в Холивуд. Триумфът й настъпил през 2007 г., когато тя се появила на големите екрани в ролята на Бела Суон в сагата „Здрач“.

Джулиан Мур


Холивудската актриса с нестандартна красота винаги се е отличавала със силен характер. Затова изборът й на професия не бил повлиян по никакъв начин от родителите й – баща й бил военен съдия, а майка й психиатър. Джулиан завършила Бостънския университет и се преместила в Ню Йорк, където работила като сервитьорка и паралелно играла в сериали. Талантливото момиче не останало незабелязано. Успешната кариера в телевизията позволила на Мур да спечели първата си роля в пълнометражен филм – в „Разкази от тъмната страна“. След това актрисата участвала в десетки известни филми, спечелила куп престижни награди и оставила неизгладима следа в историята на световното кино.

Тилда Суинтън


Суинтън е истински образец за ледена и тайнствена красота. Тя произхожда от древен шотландски род и е учила в един клас с лейди Ди. Никой не си представял, че тази аристократка до мозъка на костите си ще реши да направи кариера в киното. Въпреки това Тилда станала истинска звезда. Триумфалният й филм е „Майкъл Клейтън“, за ролята си в който актрисата получила „Оскар“. Хубавицата обаче приела наградата доста равнодушно – статуетката, за която мечтаят всичките й колеги, вероятно прашасва забравена на някой рафт. Трябва да отбележим, че Суинтън има и други таланти – веднъж звездата се проявила като ефектен фотомодел, демонстрирайки „ледена“ рокля.

Никол Кидман


Червенокосата австралийка с леденосини надменни очи никога не е отказвала да участва в пикантни сцени. При това не е ползвала и дубльорка. Кидман винаги е била готова за творчески рискове и е проявявала завиден максимализъм в работата. На младини Никол се занимавала с класически танци и мечтаела да стане театрална актриса. Още в младежкия театър, където й поверявали важни роли, си проличало, че Кидман я очаква голямо бъдеще. Точно тогава обаче на хубавицата не й било лесно – майка й се разболяла и Никол трябвало да работи като масажистка, за да изхрани семейството. Днес обаче тя е една от най-високоплатените холивудски актриси. Никол смята за най-значим филм в кариерата си картината „Часовете“.

Дита фон Тийз


Дита е дъщеря на машинист и парфюмерка, но е станала най-голямата звезда на бурлеската, правейки истински чудеса на сцената. Малката Хедър (така се казва тя по рождение) била луда по балета. Танцувала фанатично, докато не падала от изтощение. Когато семейството й се преместило в Калифорния, това сложило край на мечтата й. Бъдещата звезда не била твърде хубава и дори понасяла постоянни подигравки от страна на съученичките си. Накрая обаче тя открила себе си в яркия грим и предизвикателното облекло и се превърнала в истинска красавица. Поначало танцувала в нощни клубове и участвала в стриптийз-шоута. С неизчерпаемата си фантазия и художествения си талант Дита си спечелила световна известност, предлагайки на публиката незабравими спектакли.

Лина Хийди


За разлика от много свои колежки Лина не си мечтаела от малка за кариера в театъра и киното. Всъщност се надявала да стане фризьорка или стилистка. Младото момиче се отличавало с труден характер и свободолюбив нрав. Дори бащата на Лина, който бил строг полицай, не можел да излезе на глава с нея. Веднъж Хийди участвала в училищен спектакъл с малка роля. На постановката случайно присъствал кастинг-мениджър, който уловил нещо по-специално в играта й. След време я поканил на прослушване за участие във филма „Мочурища“. Така Лина „паднала в капана“ на киното. Чувствеността, криеща се под студената красота на британката, скоро й отворила вратите към снимачните площадки на най-известните режисьори. С умението си да се превъплъщава убедително и в зли кралици, и в нещастни болни жени, Хийди нямало как да не направи страхотна кариера. Тя е отбелязала в портфолиото си заглавия като „Абърдийн“, „300“ и „Игра на тронове“.