Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Най-старата рецепта за подмладяващ крем против бръчки

Запазените древни рецепти до наши дни са рядкост. Има толкова малко данни за това как жените от онова време са удължавали младостта си, какви съставки са били използвани, за да поддържат кожата красива.

Ето как са се справяли с бръчките в древна Гърция.

Тази рецепта е на повече от 2000 години. Тя е изключение. Освен това учените са доказали, че тя е необходима в козметологията. Този естествен крем ще помогне за възстановяване на младостта на кожата, подобряване на цвета и формата на лицето.

За да го подготвите, ще ви трябват следните съставки:
• 8 ч. л. натрошен пчелен восък
• 1 ч. л. мед
• 1/2 чаша розова вода
• 200 мл бадемово масло

На водна баня разтопете пчелния восък, меда и бадемовото масло. Много е важно огънят да е слаб, тъй като този процес не толерира бързане. Веднага след като сместа стане с хомогенна консистенция, извадете от водната баня и изчакайте, докато се охлади леко.

Много е важно да хванете момента, в който восъкът все още не е имал време да се втвърди. В охладената, но все още леко гореща смес добавяйте розова вода бавно по една капка. Трябва да разбърквате през цялото време.

Изсипете готовия крем в добре почистен буркан и когато се охлади напълно, затворете капака плътно. Трябва да го съхранявате в хладилника.