Автор
Теодор Муховски

Направете това и ще се събудите без болка във врата, а бръчките ще изчезнат

Годините напредват и това все повече се усеща. Напоследък не само жените, но и мъжете се чудят как да се подмладяват. Въпреки всички усилия, бръчките надделяват и издават възрастта. Все пак има начин да забавим този процес, за да изглеждаме по-млади, отколкото сме в действителност.

Често пъти ние прибягваме до скъпа козметика за лице, а напоследък и до специални инжекции. Всичко това излиза доста солено и ни бърка сериозно в джоба. Има по-ефективни методи, които спират и забавят бръчките.

Сега ще ви запознаем със страхотен трик, ще ви трябва единствено обикновена хавлиена кърпа, за да го изпълните. Най-хубавото е, че този метод се прилага основно през нощта, което не пречи на натовареното ви всекидневие.



Може би сте чували, че позата на спането и бръчките по лицето имат тясна връзка. Ако спите по корем или на една страна, възглавницата се отбелязва по лицето ви. Всичко това набръчква кожата и я състарява.
Тъй като сънят на човек е минимум 8 часа, позицията на главата и лицето е много важна при появата на бръчките. Затова експертите препоръчват да започнете да спите повече време по гръб.



И тук на помощ идва кърпата. Просто трябва да заместите възглавницата с навита на руло хавлиена кърпа и да я поставите под врата си. По този начин мускулите на врата ще станат по-силни, болката ще намалее, а бръчките ще забавят своето развитие. Страхотно, нали? Пък и не изисква кой знае какви финансови средства.
Кърпата замества успешно ортопедичната възглавница и действа ободряващо и релаксиращо.

Какво трябва да направите

Разпънете кърпата и внимателно и плътно я навийте на руло. Когато лягате върху нея изберете късата ѝ част. Ако искате да не се развива по време на сън можете да вържете краищата ѝ.

В началото започнете опитите с по-голяма кърпа, а когато свикнете можете да навиете по-малка. На другият ден ще бъдете по-бодри и с по-малко болки във врата. А това ще се отрази и благоприятно на появата на нови бръчки.

Четете още: 10 бързи начина винаги да изглеждате свежи през лятото