Автор
Теодор Муховски

Направете това, за да имате съвършен маникюр

Не е добре да запускаме външния си вид с оправданието, че нямаме време. Това важи в пълна сила и за ноктите ни. В крайна сметка ние използваме ръцете си постоянно, а те трябва да изглеждат поддържани, особено ако общуваме с хора. За съжаление в забързания начин на живот жените понякога неглижират състоянието на ноктите.

Ако искате сами да направите ноктите ви да изглеждат перфектно, тези съвети идеални за вас!



Потопете ръцете си в ледена вода

Ако сте нетърпеливи и не ви се чака изсъхването на лака, изстудете вода в хладилника и потопете ръцете си в нея. Ще се изненадате колко по-бързо от обикновено лакът ви ще е напълно изсъхнал.

Използвайте бяла основа

Ако искате цветът на лака да придобие по-голяма яркост, нанесете бяла подложка като първи слой. Когато лаковете имат неонови багри, това върши перфектна работа.



Пастата за зъби маха петната

Ако нямате под ръка лакочистител и имате останки от лак по ноктите, на помощ идва пастата за зъби, която го отстранява. За целта трябва да потопите четката от лак в малко паста за зъби и да разтъркате непочистените участъци. Ще останете доволни от резултата.

Сухо лепило за броката

Доста жени обичат да си слагат брокат по ноктите, но знаят, че пада доста трудно след това. Затова преди да сложите лак, нанесете сухо лепило за хартия. По този начин брокатът ще падне много по-лесно и бързо.



Използвайте оцет

Напоен с оцет тампон ще подсили издръжливостта на маникюра. Добре е да почистите ноктите с него, преди да нанесете лака.

Не клатете шишето с лак, а го търкайте

Ако обичате да разклащате шишенцето с лак преди да го поставите, по-добре спрете да го правите. Причината е, че се образуват балончета с въздух. Затова по-добре е да го търкате между ръцете си.

Четете още: Тази уникална маска с моркови ще изчисти лицето ви от всички пигментни петна