Автор
Цвета Герчева

Натуралната красота е всичко-няколко тайни съвета от тефтера на баба

Натуралната красота е всичко, от което има нужда една жена, за да изглежда наистина неповторимо. И макар да сме в епохата на хиалурона и ботокса, все още има момичета като мен, които залагат на бабините методи за разкрасяване. И знаете ли, те работят. Поколения жени са се разкрасявали благодарение на "тайни" съставки и маски за лице, чийто рецепти се предават от баба на внучка. Е, от моята аз съм научила няколко, които са просто магични. Ето кои са те и кои са билките, на които залагам за красива кожа:

Какао и мед

Необходимите съставки за тази маска са:

1 супена лъжица заквасена сметана;

1 супена лъжица какао на прах;

1 яйчен белтък;

1 супена лъжица мед;

Всички съставки се смесват в керамична или стъклена купичка и се разбъркват с дървена лъжица. Забравете за металните лъжици, когато приготвяте домашни маски за лице. Маската се нанася и се оставя за около 10 минути, а след това лицето се плакне с леко хладка вода.

Тиква и жълтък

Необходимите съставки за тази маска са:

2 супени лъжици ситно настъргана тиква;

1 чаена лъжичка лимонов сок;

1 яйчен жълтък или белтък;

1 голяма лъжица мед;

Смесете добре всички съставки и нанесете маската за поне 15 минути. Хубостта иска търпение. После отмийте с хладка вода. Това е една от най-добрите есенни маски за красота, защото тиквата е богата на цинк, който помага на кожата да не отделя излишно количество себум в студените дни. Освен това оранжевият зеленчук е и отличен ексфолиант.

Грозде

Маската с грозде е много лесна и не изисква никакви по-специални приготовления. Всичко, което ви трябва, е шепa предварително изстудено в хладилника грозде. Разрежете зрънцата наполовина, а след това с разполовените плодчета намажете неколкократно лицето. Не третирайте зоната около очите, защото там кожата е най-нежна.

Тази маска всъщност използва полезните качества на гроздето и служи изключително тонизиращо на лицето. А и да не забравя - много е бърза и лесна за изпълнение.

Полезните билки и микроелементи

И все пак, баба ми имаше една много любима фраза. Всеки път, когато я питах с какъв крем се маже, та е с толкова хубава кожа, а вече преваля 60-те, тя ми казваше: "Виж, моето момиче, лицето се маже отвътре. Храни се добре, грижи се за тялото си, и ще имаш хубава кожа".

Днес ние знаем, че за да имаме красива кожа, трябва да полагаме много повече усилия от жените преди век. Храната, която ядем, е доста по-замърсена, въздухът в града е пълен със свободни радикали и вредни частици, а времето, което ни остава за физическа активност, е, меко казано, нищожно. Затова е добре да заложим на природни добавки,които да ни помогнат да имаме по-красива кожа, като Лейди Хармония. Не трябва да подценяваме и факта, че заради дългото излагане през лятото на слънце, кожата ни се е изсушила, а заради по-ниските температури в момента тя е доста по-чувствителна.

Изцяло на билкова основа, Лейди Хармония ни помага да постигнем красотата отвътре навън, регулира женските ни хормони и помага на тялото да подобри състоянието на кожата. Имате акнеична кожа? Невинаги панацеята е в мазилата. Понякога просто трябва да помогнете на организма с някои определени минерали и билки, които имат доказан ефект в подобряването на състоянието на дермата.

Лейди Хармония комбинира силата на Агнус кастус, Центела азиатика, репея и гроздовото семе с органичния селен и растителния витамин D3. Специалната формула на Лейди Хармония влияе изключително благоприятно на хормоналния баланс, костната плътност, пречистването от токсини и други вредни вещества. Влияе благотворно върху кожата, косата, ноктите. Видимо подобрява състоянието на кожата при бръчки и целулит. Лейди Хармония подобрява настроението.