Автор
Woman.bg

Не използвайте тези разкрасителни продукти всеки ден

Представяме ви няколко продукта за разкрасяване, която всяка от нас притежава. Най-вероятно дори всекидневно прибягва до употребата им. Оказва се обаче, че това застрашава добрия ни външен вид, а също и здравето.

Разберете за кои гримове и козметични продукти говорим и защо не трябва да ги ползваме ежедневно в следващите редове:

Сух шампоан

Нямате време за душ, но косата ви трябва да изглежда зашеметяващо. В такива моменти сухият шампоан със сигурност е най-добрият ви приятел. Но прекомерната му употреба може да навреди на гривата ви.

"Голям фен съм на сухия шампоан и той е един от разкрасителните продукти, без които не оставам. Истината обаче е, че честото му използване може да изсуши косата ви и да направи косъма по-тънък и лесно накъсващ се", разкрива Лин Китрън, собственичка и стилист в известен салон в Бевърли Хилс.

Затова използвайте сухия шампоан, когато нямате време да измиете косата си, но помнете, че не трябва да прибягвате до него два поредни дни.



Подхранващ балсам

Дълбокоподхранващият балсам е задължителен, за да се радвате на мека и бляскава коса. Спазвайте написаното на опаковката и не го използвайте по-често от два пъти седмично.

Причината е, че честата му употреба може да наруши pH баланса и вместо да се радвате на сияйна и подхранена грива, ще постигнете обратния ефект. Ако имате нужда от ежедневна грижа за косата си, се обърнете към кокосово масло. Нанасяйте го само по дължината на косата, избягвайки корените, за да не омазните косата си.

Медицински балсам за устни

Склонни сме да отделим повече средства, за да си купим хубав медицински балсам за устни, особено през зимните месеци. И това е супер, но се оказва, че трябва да внимаваме с употребата и на този продукт.

Прекалено дългото мазане с такъв вазелин, може да притъпи естествените възможности на устните ви да се хидратират. Затова след като се отстрани проблемът с прекомерното напукване и изсушаване на устните, спрете да използвате такъв балсам и преминете към нормален.

Водоустойчива спирала

Спиралата е от разкрасителни продукти, които използваме ежедневно. Оказва се обаче, че това не трябва да е така или поне ако става въпрос за водоустойчива такава.

Причината е, че в състава на подобен тип спирали се съдържат продукти, които изсушават миглите и при ежедневна употреба могат значително да влошат състоянието им.