Не на скалпела: 14 звезди, които не се плашат от старостта

29 март 2018 | 11:51
18954
6
снимки: Getty Images
6

Във века на пластичната хирургия те отказват да легнат под ножа, а приемат възрастта с високо вдигната глава и се радват на живота. Днес ви разказваме за онези дами, които смятат, че всяка възраст има своята красота.

Шарън СтоунАктрисата скоро стана на 60 години, но красотата й сякаш не е подвластна на времето. За разлика от героинята си Лоръл Хедър от филма „Жената-котка“, опитала се да запази младостта си с помощта на вълшебен крем, Шарън не се стреми да запази лицето си, каквото е било на 20 години. За звездата ролята на „вълшебен крем“ играят редовните тренировки, правилното хранене и грижите за кожата.

„Да, аз остарявам“, признава открито актрисата. „Но ми се струва, че в изкуството на остаряването човек може да си позволи някои несъвършенства – те придават на облика чувственост и сексапил. Не съм против пластичната хирургия, защото не е за предпочитане човек да живее с комплекси заради външните си недостатъци, но да се прекрояваш просто така не е нормално“. Напълно сме съгласни с нея!

Мерил СтрийпМалко жени могат да се похвалят, че остаряването не ги плаши – и Мерил е една от тях. Това хич не ни учудва – кариерата на актрисата буквално процъфтява след 40-ата й годишнина, например с ролята на Миранда Пристли от „Дяволът носи Прада“. Звездата не е фен на пластичната хирургия и гледа с насмешка на колегите на нейна възраст, които смятат скалпела за спасение. Учудващо е, че като ученичка Мерил не се харесвала и дълго време имала ниска оценка за външния си вид.

„Всичките години в училище прекарах в размисли, защо, ама защо съм толкова непривлекателна? В даден момент просто ми писна да си губя времето за това. Наложи се да захвърля тези глупости като ненужен баласт и да стана самата себе си – така ми е по-лесно да живея. Като не съм красива, не съм – какво толкова?“.

Хайди КлумУверена в себе си жена, успяла да се реализира като актриса, модел, продуцент и сценарист на собствен фешън-проект, майка на четири деца и бизнесдама – Хайди Клум няма нужда от пластични корекции. Тя си има куп други занимания и продължава неуморно да израства. Дори след развода си хубавицата не си позволи да се занемари – и това, че няма желание да се „клъцка“ и „боцка“ също доказва нейната любов към себе си.

„За какво ми е пластична хирургия? Какво може да ми даде тя, което аз нямам? Казва, че такива като мен са изчезващ вид, някакви динозаври. Нека тогава да бъда последният динозавър, който може да си сбръчка челото“.

Ева ЛонгорияЗвездата от „Отчаяни съпруги“ е истинска галеница на съдбата, природата и създателя. Ева се радва на прекрасно тяло, равен тен, малко изящно носле и плътни устни. Какво има да променя? Нищо – и за щастие актрисата оценява адекватно външния си вид и не смята да го съсипва. Единственият страх, измъчвал дълго време Лонгория на над 40 години е появата на мимически бръчки. Но на 42 актрисата благополучно забременя и тази фобия отстъпи на заден план.

Кейт УинслетАктрисата смята, че хирургическата намеса в красотата е аморално деяние и е готова да протестира срещу тази практика. Заедно с Рейчъл Вайс и Ема Томпсън Уинслет основава Британската лига против пластичната хирургия. Трябва да се отбележи, че Кейт, която никога не се е морила с диети и не се е срамувала от размера на стъпалото си (тя носи 41 номер), е олицетворение на естествеността във всяко значение на тази дума.

„Никога няма да се предам! Това противоречи на моята представа за естествена красота. Аз съм актриса и не искам на лицето ми да е застинало едно и също изражение“.

Изабела РоселиниВ продължение на 12 години актрисата беше рекламно лице на козметична марка Lancome. Когато компанията заявила, че за реклама й трябва „по-младо лице“, Изабела прекъснала договора. Били й предложили варианта „да се подмлади малко“, но актрисата решила, че това е под достойнството й. Според Роселини пластичната хирургия е за неуверените в себе си и в красотата си жени. На въпросите за възвръщане на младостта тя с усмивка отговаря, че е млада по душа и не й трябват никакви операции.

„Не съм си правила пластични операции, защото това се е превърнало в нещо почти задължително, като китайската традиция за бинтоване на стъпалата. Никога няма да го направя, защото нямам толкова лошо мнение за себе си“.

Салма ХайекАктрисата смята, че всяка жена има красота в себе си, просто трябва да разбере как да я разкрие и развие по естествен начин. Салма признава, че гърдите й са изглеждали много по-добре преди 10 години, но не смята да променя нищо и приема възрастовите промени с достойнство. Впрочем, Хайек не вижда нищо лошо в самия процес на остаряване и говори с много любов за баба си, която винаги е знаела как да изглежда добре. Именно тази възрастна дама е вдъхновила актрисата да създаде собствена линия козметика – защото още от дете грижата за кожата на лицето и косата на Салма била работа на баба.

„Всяка жена има правото да се бори за запазване на младостта си. Но пластичната хирургия се е превърнала в нещо като униформа на поколението. И резултатите от нея далеч не винаги са много красиви“.

Джулиан МурВече на 57 години, Джулиан не си е направила нито една пластична операция и нито една подмладяваща процедура – но при това съвсем наскоро се снима полугола в рекламна кампания на дамско бельо! Актрисата смята, че може да си позволи да се състари естествено – и не вярва, че пластичната хирургия помага на други жени да станат по-хубави. Според нея тайната на красотата се крие в естествеността и любовта към себе си. В ежедневието звездата почти не ползва дори грим, смятайки, че зелените й очи, изразителните скули и натуралната червена коса са достатъчно красиви сами по себе си.

„Имам един принцип – живей и остави другите да живеят. Затова не са ми интересни всичките тези слухове за пластични операции, кой какво си бил присадил или махнал. Макар че понякога ми хрумва, когато някой много настойчиво изтъква тунинга си, да му кажа „Лудост! Глупост!“.

Ема ТомпсънЕма е една от основателките на Британската лига против пластичната хирургия. На феновете на подобни процедури тя дава следния съвет - използвайте времето си за работа, а не за консултации с пластични хирурзи. Томпсън не смята да крие появяващите се бръчици с „чудотворни“ инжекции и не се чувства застаряваща – според нея остаряването, както и съзряването, е неизбежен процес. Нещо повече – актрисата се притеснява, че новото поколение смята пластичната хирургия за нещо също толкова нормално, като сутрешното нанасяне на грима – и често си прави ненужни операции.

Даян КийтънПоследният филм с нейно участие излезе през 2017 г. (преди това видяхме актрисата в прекрасния сериал „Младият Папа“ с Джъд Лоу) и актрисата видимо не смята да се пенсионира. Трудно ни е да си представим, че вече е на 72. С възрастта интересът към Даян не отшумя, а напротив – повиши се. На 60 години Кийтън игра многодетната майка в семейство Стоун, изграждайки вдъхновяващ и придаващ сили образ. Даян не вижда смисъл да променя външния си вид хирургично, нито причина да удължава младостта си. Но здравословното хранене, активният начин на живот и натуралната козметика са нейни най-добри приятели.

Джоди ФостърНай-умната актриса в Холивуд (според някои оценки) също е противничка на пластичната хирургия, но въпреки това смята, че това си е личен избор на всекиго. Джоди не вижда необходимост да ляга под ножа – и трябва да признаем, че тя наистина изглежда страхотно за възрастта си. Актрисата се поддържа във форма със здравословно хранене и спортуване – и по нейни думи само тези две неща наистина работят.

„Бих предпочела да разкажа нещо за себе си, за това коя съм, а не фактически да говоря за това, че се срамувам от самата себе си“.

Кейт БланшетВеднъж съпругът на актрисата се пошегувал, че ще се разведе с нея, ако тя легне под ножа. Той разбира се може да си позволи подобни шегички – защото жена му е същинска красавица. Вече сериозно – нито Кейт, нито мъжът й разбират стремежа на жените (актриси или не) да се разкрасяват с помощта на скалпела. За поддържане на красотата си Бланшет е готова да се храни правилно, да спортува и да търси натурални козметични средства за грижа за кожата и косата. Този подход е доста по-сложен от „светкавичното“ подмладяване с ботокс и пластични операции, но Кейт си спестява семейния бюджет и физическите сили, които би похабила за възстановяване след операция. Впрочем, актрисата скоро ще оглави журито на 71-рвия Фестивал в Кан и ще имаме възможност да оценим резултата от усилията й.

„Няма да нареждам от трибуната на жените какво трябва или не трябва да правят – аз просто знам какво работи в моя случай. Но когато виждам 20-годишни момичета, които си инжектират ботокс, не изпитвам възхищение, а само ми е жал за тях“.

Джулия РобъртсКогато Джулия стана на 40, в едно интервю отговори на въпрос за пластичната хирургия „Никога не казвай никога!“, но все пак изрази надежда, че животът й ще бъде достатъчно пълноценен и интересен и без подобни процедури. Вече на над 40 актрисата съзнателно започна кариера като модел и не допусна мисли, че младостта й си отива – напротив, призна, че възрастта влияе положително на избраната от нея сфера на работа. Освен това отбеляза, че на 40 е много по-интересно да позираш пред камерата, отколкото на 20. Тя вече е опознала достатъчно тялото си и е станала по-разкрепостена. Сега е на 50 и все така не я измъчват страхове от бръчките.

„Лицето ти трябва да разказва за теб, а не за твоите посещения при доктора“.

Рейчъл ВайсОчарователната съпруга на един от най-сексапилните агенти 007 в историята Даниел Крейг е покорила мъжа си със своята естественост. Натуралността не е оръжие на Рейчъл, а по-скоро нейна житейска позиция. Вайс е напълно съгласна с мнението на колежката й Кейт Уинслет, че актрисата трябва да запази подвижност в мимиката си (и затова е членка и една от ръководителките на Британската лига против пластичната хирургия). Е, за позицията на британките относно манията „клъцни и срежи“ вече нямаме никакви съмнения.
 

Коментари

6 Естет
  05 октомври 2020 | 08:58 отговор
 

Диана Панова ти си едно злобно ,но за сметка на това ,изключително просто същество ! Жал ми е за теб !

 
5 V
  14 май 2020 | 11:54 отговор
 

За всички "дами" на които не им харесва старостта е подходящо да умират докато са млади................

 
4
  05 април 2018 | 15:10 отговор
 

Кейт Уинслет май е взела това решение след ринопластиката или се отнася само за подмладяващите процедури

 
3 "Истински", ама НЕ 100%!
  04 април 2018 | 00:02 отговор
 

Салма Хайек е КРАСАВИЦААААА!!!Много по-хубава беше преди(кагато беше по.челна и НАТУРАЛНА!),но е на тази снимка е прекрасна!Да не се лъжем нали-тя също ИМА КОРЕКЦИИ. Ева Лонгория тук не ми харесва-лицето й направо ще се свие от инжекции-казвате,че е натурална?!Ха.Ха...о НЕ! Кейт Унслет е прекрасна-изглъчва и някаква благородност...невероятна жена! Марил Стрийп е голяма сладурана...

 
2 G
  02 април 2018 | 11:29 отговор
 

Всички са прекрасни и женствени! Остаряването е естествен житейски процес, остаряваме от момента, в който се родим. Не отричам хирургическата намеса, въпрос на личен избор, но цялата козметична индустрия непрестанно ни натрапва и ни внушава комплекси, а представите за красота станах толкова нереалистични, че чак са невъзможни за постигане. В статията за Ел Макферсън масово в коментарите оплюха жената, че, видиш ли, не е с опъната кожа на 20-годишна, а тя е на 54, по дяволите! Малко по-спокойно, моля ви!

 
1 Мара
  01 април 2018 | 23:13 отговор
 

Страхотни жени, има нещо толкова достойно в приемането на старостта и остаряването. Не можеш да си вечно млад и красив като на 20, но можеш да се насладиш на всеки ден от живота си и всичко, което той ти предлага.

 
 
Дияна Панова
09 април 2018 | 21:04

Простете, но нищо достойно и красиво няма в старостта! Да си припомним: гръцките богове и богини освен, че са били безсмъртни, са били и ВЕЧНОМЛАДИ! Защо ли? ;)

Добави Коментар