Автор
Woman.bg

Необичайните "бюти" професии, за които не сте чували

Има някои професии, за които със сигурност не сте чували. В сферата на красотата вече съществуват не една и две длъжности. Ние ще ви представим най-интересните от тях.

1. Координатор за аромати

Със сигурност се сещате за миризми, които свързвате с определен спомен или пък място. Е, вече има професия т.нар. "координатор за аромати". Миризмата е най-бързият канал за достъп до нашите емоции и памет. Ето защо хората, които могат правилно да подредят ароматизирани свещи и спрейове в магазини, хотели или на събития, са изключително ценни. Ако фразата „пътят към сърцето на мъжа минава през стомаха“ е свързана с определен пол, то тогава фразата „пътят към емпатията се предава чрез миризмата“ е една неоспорима истина.

2. Козметичен стилист

Със сигурност сте виждали снимки на добре подредена композиция от пудра на прах, сенки за очи и течни червила. Имайте предвид, че има и такава професия, наречена „козметичен стилист“. Експертите в тази област знят всички детайли за текстура и цвят на козметичните продукти. Те са наяснo с всеки вид серум и крем, все неща, които ги има в козметичната чантичка на съвременната жена.

3. Експерти по красота

Експертите в тази професия говорят за козметика, едва след като са изпробвали даден продукт върху собственото си тяло. Техните задължения включват това как дадена марка, козметичен продукт се нанася върху кожата, както и какъв е резултатът и усещането след това. Те могат да определят също каква е плътността и съдържанието на даден продукт. Тази професия звучи доста примамливо за дамите, тъй като тяхното хоби - гримът, се превръща в професия.