Маникюрът ви не може вечно да се прикрива зад красивата фасада на няколкото слоя добре поставен лак.

Онова, което излиза наяве след като свалите лака, е всъщност истинското състояние на ноктите ви.

Дали са пожълтели, грапави, чупливи или цепещи се зависи както от особеностите на организма, така и от грижите, които полагате за тях.

Предлагаме ви 3 изпитани начина да подхраните и поглезите маникюра си. Разчитайте на природата и тя ще върне здравината и блясъка на ноктите ви.

- Един от най-добрите хидратанти, не само за ноктите, но и за цялото тяло, е зехтинът. Той предпазва от цепене и чупене. Нанасяйте с масажиращи движения върху плочката на ноктите и по продължение на целите пръсти.

- Сусамовото олио се използва в китайската древна медицина и в Аюрведа не само като лечебен еликсир, но и като подхранващо кожата средство. С него можете по превъзходен начин да се погрижите за мекотата на ръцете и здравината на ноктите си. Стоплете в малка купичка сусамово олио и потопете пръстите си в него за около 20 минути.

- Медът е едно от големите чудеса на природата. За да поддържате красотата на ръцете си и за да ги предпазите от инфекции, мажете кожичките си с мед, оставяйки ги да престоят така 20 минути. Няма да сбъркате ако останете с този меден слой върху пръстите си цяла нощ. Сложете си ръкавици и преспете така.